Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

CPH Theory is based on generalized the light velocity from energy into mass.

 
 

آرشیو مقالات - سی و پنج

قبلی بعدی

 

 

عطف به عتف - نگاهی به پژوهش و ISI در ایران

امید عمومی - نامه به ریاست جمهوری

مرز بین ایمان و تجربه  

نامه سرگشاده به حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی

 

اَبر سرمایش

داستان از آنجا آغاز شد که… فردای آن روز منظره ای مشاهده می شود که کمتر کسی در دنیا قادر به شکار آن خواهد بود! یالهای منجمد و پوشیده از یخ ریزه های یک هزار اسب در میان دریاچه زیر نور آفتاب می درخشد!

هاوکینگ: "ذره خدا" پتانسیل ِنابودی جهان را دارد!

پروفسور استیون هاوکینگ هشدار داد: بوزون هیگز معروف به ذره خدا که در سال ۲۰۱۳ جایزه نوبل فیزیک به آن اختصاص یافت این پتانسیل را دارد که جهان را نابود سازد.

تئوری جدید ِ چگونگی ادغام فضا و زمان!

یک بینش رادیکال و غیر معمول از جهان ما به وسیله پروفسور مارک ون رامسدونک از دانشگاه کلمبیا اعلام می دارد که یک تراشه مانند یک کامپیوتر کوانتومی همه برنامه نویسی جهان ما را در خود ذخیره کرده است به بیان ساده تر، جهانی که ما در اطرافمان می بینیم یک طرح از مجموعه نقش های ساده است. در واقع فیزیک شناخته شده ی ما فقط یک کد دو بعدی در تراشه ای کامپیوتری است که در یک دنیای سه بعدی ایجاد شده است.

متافیزیک چیست؟ یک

متافیزیک را ریشه فلسفه می‌دانند. محققان متافیزیک به بررسی علل اولیه می‌پردازند. پارمنیدس اولین کسی ست که در زمینه متافیزیک بحث کرده‌است.
طبق نظر پارمنیدس، هستی یا وجود پایدار است و تغییر و دگرگونی بر آن راه ندارد. تشکیل و نابودی هم از مواردیست که برای هستی غیر ممکن است چرا که هستی همیشه بوده، هست و ...

متا فیزیک چیست؟ دو

شیادان و هدایت‌کنندگان برنامهء فریب عمومی گاه برای موجّه کردن روش‌های خود دست به دامان به‌کارگیری واژگان پر‌طمطراق و تکدّی و استقراض از اصطلاحات تخصصی حوزه‌های دانش و فلسفه می‌شوند. از آن‌‌جا که در روزگار ما با وجود گردش حجم انبوه دانش و اطلاعات عمومی ، کم‌تر از گذشته می‌توان افراد را با واژگانی چون آل، بختک، یک سر و دو گوش و …. فریب داد و اقناع کرد ، واژگانی هم‌چون متافیزیک، کوانتوم، الکترومغناطیس، انرژی و … از جمله الفاظ پرکاربرد رمّالان و فال‌گیران و نادانشمندان زمانه ماست. علی‌الظاهر مشابهت دو اصطلاح متافیزیک و فیزیک سبب شده رمّالان بر موج ناآگاهی توده‌های ناآشنا با دانش و فلسفه سوار شوند و فرومایگی اعمال فریب‌کارانه خود را بپوشانند.

کمبود آب در "زمین" جدی است!

محققان طی سه سال کار بی‌وقفه دو گزارش منتشر کرده‌اند که روی پیوند تولید الکتریسیته در جهان و آب متمرکز شده است.

معرفی کتاب: برای عشق به فیزیک

کتاب " برای عشق به فیزیک " کتابی است که وی درباره داستان زندگی علمی خود و سال های تدریس فیزیک نوشته است. این کتاب به شما کمک می کند تا جهان را جور دیگری ببینید، پرسش هایی را مطرح کنید که پیش از این نمی‌کردید، رنگین‌کمان را آن‌گونه ببینید که قبلا نمی‌دیدید و بیشتر روی زیبایی دلپسند فیزیک تأکید می کند تا ریزه‌کاری‌های ریاضی. فیزیک در این کتاب ابزاری است که کارکرد جهان اطراف تان را توضیح می‌دهد و زیبایی و ظرافت خیره‌کننده آن را به شما نمایان می کند.

آیا ما در یک هولوگرام بزرگ زندگی می‌کنیم؟

جستجو به دنبال واحدهای بنیادی فضا و زمان رسماً آغاز شده است. هدف از این آزمایش، فهمیدن این موضوع است که آیا جهانی که در آن زندگی می‌کنیم، هولوگرامی بزرگ است یا خیر.

ذره های گریزان سرچشمه نیروی خورشید را آشکار کردند

دانشمندان برای نخستین بار ذرات ریز و گریزانی که در قلب خورشید پدید می آیند را آشکار کردند. ذراتی که به ما کمک می کنند تا نیم نگاهی به کنش و واکنش های درون خورشید و سرچشمه ی نیروی آن بیندازیم.

بزرگی کیهان چقدر است؟

* جهان هستی بزرگ است، ولی چقدر بزرگ؟
* پاسخ این پرسش تماما بستگی به این دارد که کیهان کرانمند (متناهی) باشد یا بی کران (نامتناهی). خود واژه ی "بزرگ" هم چندان رسا نیست: آیا منظورمان اندازه ای از کیهان است که می توانیم ببینیم (کیهان دیدارپذیر)، یا اندازه ی واقعی آن در همین لحظه؟

ما در پس مانده چند ابرنواختر زندگی می کنیم!

 کم و بیش در هر ۵۰ سال یک ستاره ی بزرگ در جایی از کهکشان راه شیری منفجر می شود. فوران ناشی از این انفجار نیروی آن چنان هراس انگیزی دارد که تنها در جزیی از ثانیه به اندازه ی یک میلیون سالِ خورشید انرژی آزاد می کند. یک ابرنواختر در زمان اوجش می تواند از کل کهکشان راه شیری پرنورتر شود.

آزمایشی کوانتومی در میان ستارگان

در سال ۲۰۱۲ ستاره‌شناسان مولکول‌های متوکسی (methoxy) شامل کربن، اکسیژن و هیدروژن را در ابر مولکولی پرسئوس که در فاصلهٔ حدود ۶۰۰ سال نوری از زمین واقع شده، کشف کردند. اما محققان قادر به ساختن این مولکول در آزمایشگاه با اجازه واکنش دهنده‌های متراکم در دانه‌های گرد و غبار نبودند و نحوه تشکیل آن‌ها بصورت راز مانده بود. 

انرژی اَکتیواسیون (فعالسازی)

از زمانی که کوه دماوند توسط فوران آتشفشان ساخته شده است، هزاران سال می گذرد. این کوه که بلندترین در خاور میانه و مرتفع ترین قله آتشفشانی آسیاست، همچنان پابرجاست، اما ظاهرا این پایداری و استواری برخلاف علم ترمودینامیک است!

زندگی گالیله: از شهرت و غرور تا توبه‌ اجباری

یک پزشک: گالیله در سال ۱۵۶۴ در پیزای ایتالیا به دنیا آمد. پدر او یک موسیقیدان بود.گالیله قرار بود کشیش شود، اما سر از دانشکده پزشکی پیزا درآورد. به خاطر مشکلات مالی بعد از ۴ سال ترک تحصیل کرد و علایق اصلی خود یعنی مکانیک و ریاضی را پی گرفت. در ۲۵ سالگی به درجه استادی ریاضیات دانشگاه پیزا رسید و بعد استاد ریاضیات پادوآ شد.

کتاب زندگی گالیله - برتولت برشت (پی دی اف)

داوری بیرحمانه گالیله درباره خود و آنچه در پایان کار درباره هدف واقعی علم می گوید ، دریچه ای به سوی نور می گشاید. کوششی است برای پاسخ ، پاسخی که در سراسر نمایشنامه جستجو شده است. برشت فقط به طرح مسائل دل خوش نمی کند. دست کم راهی به سوی جواب می نماید و ذر امکانات گوناگون را در اندیشه ما می پاشد .

محاسبه دقیق‌تر سرعت انبساط جهان

اندازه‌گیری‌های جدید سرعت انبساط جهان را به طور دقیق‌تر معین کرده است. به گزارش لایو ساینس دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا دقیق‌ترین اندازه‌گیری به عمل آمده تا به حال را از سرعت انبساط جهان انجام داده‌اند.

کبوترهای متناقض؛ تازه‌ترین معمای کوانتومی

حدود یک قرن است که دانشجویان درصدد درک مفاهیم ضدشهودی فیزیک کوانتوم هستند. شاید معروف‌ترین پارادکس گربه‌ی شرودینگر باشد که به موجب آن یک گربه در یک زمان هم مرده و هم زنده است و این واقعیت را بیان می‌کند که یک ذره می‌تواند به طور همزمان در دو حالت کوانتومی وجود داشته باشد.

اختر شناسی و آفرینش

اخترشناسان و فیزیکدانان در قرن بیستم تلاش نمودند تا عمر دقیق کیهان را تعیین کنند. آنها با استفاده از نظریه نسبیت عام، یک جهان در حال انبساط را تصویر کرده و شواهد بسیاری را برای این تصویر اقامه می کنند.

با مثلث برمودای فضا آشنا شوید

نطقه‌ی ناهنجاری برای ماهواره‌های نجومی و سایر فضاپیماهایی که در ارتفاع چند صد کیلومتری به دور زمین در حال چرخش هستند حائز اهمیت است.

چرا اتمسفر خورشید از سطح آن بسیار داغ تر است؟

دمای سطحی که ما از خورشید می بینیم، حدود 6000 درجه سانتی گراد است. این درحالی است که تاج های خورشید 300 برابر داغ تر هستند.

قانون پایستگی انرژی - بحثی جالب و تاریخی از این قانون

 این اصل که به عنوان قانون اول ترمودینامیک شناخته می شود، یکی از قوی ترین اصول علمی است که ظاهرا مویی لای درزش نمی رود. به حدی در تاریخ این اصل علمی، قدرتمند ظاهر شده است که امانوئل کانت، فیلسوف مشهور آلمانی آنرا یک اصل پیش از تجربه می دانست، یعنی شبیه قوانین ریاضی بی نیاز و مستقل ازتجربه. البته نظر کانت در مورد اصول تحلیلی همچون ریاضی درست است، اما در مورد قانون بقای انرژی رد شده است، این قانون واقعا از هفت خوان رستم تجربه رد شده است.

معرفی کتاب: نسبیت- نسبیت خاص، نسبیت عام و توصیفی از جهان به زبان ساده

این کتاب، داستان نسبیت را از نسبیت خاص آغاز می کند و پس از معرفی و توضیح مفاهیم اصلی آن به نسبیت عام می پردازد و در نهایت از دل نظریهء نسبیت عام سعی می کند توصیفی از جهان ما ارائه دهد.

جهان خميده غير متقارن

شايد سفر در زمان بسيار راحت تر از آن باشد كه تصور مى كنيم 

خلاصه مقاله 
۱- براساس نظريه ريسمان ها، جهان ما پوسته اى ۴ بعدى است كه در يك فضا- زمان ۱۰ بعدى شناور است. 
۲- درصورت انحناى شديد ابعاد فراسوى جهان ما، هر ذره اى كه قادر به خروج از ابعاد چهارگانه اين جهان باشد، مى تواند با ميان بر زدن از ميان بعد پنجم، حتى از نور هم پيشى بگيرد. 
۳- حركت سريع تر از نور، از ديد برخى از ناظرهاى اين جهان، به معناى سفر در زمان و بازگشت به گذشته است. 
۴- گراويتون ها و نوترينوهاى خنثى ذراتى هستند كه امكان خروج از جهان ما را دارند. بنابراين اين ذرات قادرند در زمان سفر كنند.
۵- بدين ترتيب طى چند دهه آينده و با كمك نوترينوهاى خنثى قادر خواهيم بود ايده سفر در زمان را به طور تجربى بيازماييم. 

مهارتهای کوانتومی مدیریت

شروع قرن ۲۱ را می توان از نظر فناوری عصر کوانتوم نامید. رایانه ها، اینترنت، بارکد خوانها و جراحی های لیزری تنها چند نمونه از پیامدهای جدید و نوآوریهای نظریه فیزیک قرن بیستم هستند که مکانیک کوانتومی (QUANTUM MECHANICS) نامیده می شوند .

سیارک قاتل زمین - زمان سال 2880

دانشمندان ناسا پیش بینی می کنند که یک سیارک بزرگ 16 مارس 2880 میلادی با سرعت 38 هزار مایل در ساعت به زمین برخورد می کند.

گرانش، از نیوتن تا اینشتین- بخش اول

نظریه‌ی نسبیت خاص، فقط برای وضعیت‌هایی خاص کاربرد دارد، یعنی وضعیت‌هایی که در آن‌ها همه‌ی اجسام با سرعت ثابت در حرکت هستند. به سخن دیگر، این نظریه‌ برای جسمی که دارای شتاب باشد، کاربردی ندارد. در نتیجه، اینشتین سعی کرد تا نظریه‌اش را دوباره بازسازی کند، به‌گونه‌ای که نظریه‌ی جدید با وضعیت‌هایی که با افزایش یا کاهش سرعت همراه‌اند، نیز مطابقت داشته باشد. این تکامل بزرگ در تئوری نسبیت خاص، خیلی زود با عنوان اصل نسبیت عام شناخته شد. زیرا این نظریه‌ی جدید برای وضعیت‌های کلی‌تر و عمومی‌تر کاربرد داشت.

گرانش، از نیوتن تا اینشتین: بخش اول، بخش دوم، بخش سوم، بخش چهارم، بخش پنجم، بخش ششم، بخش هفتم، بخش هشتم، بخش نهم، بخش دهم

 

مشهورترین پارادوکس‌های تاریخ -قسمت شانزدهم

اینشتین ظاهرا از تناقضات مکانیک کوانتومی به طرز ناخوشایندی متنفر بود و بارها و بارها سعی کرد نظریه‌ای را که خود به خلق آن کمک کرده بود، از بین ببرد. او تقریباً موفق شد.  قسمت های قبل:

 بخش 1 - بخش 2- بخش 3 - بخش 4 - بخش 5 - بخش 6 - بخش 7 - بخش 8 - بخش 9 - بخش 10 - بخش 11 - بخش 12 - بخش 13 - بخش 14 - بخش 15 بخش 16

نظریۀ علمی چیست؟

دانشمندانی مانند مکسول، اینشتین و شرودینگر و …ده ها سال طول کشید تا بتوانند نظریه خود را تدوین کنند. البته ده ها سال پژوهش دیگر هم مورد نیاز بود تا نتایج نظریه ها از کار درآیند و آزمایش ها و اندازه گیری هائی به اجرا گذاشته شود تا شواهدی برای اثبات درست بودن این نظریه ها را فراهم آورند. دانشجویی باید سال ها به تحصیل در دانشگاه بپردازد تا بتواند از عهده فهم این نظریه ها بر آید، اما خود نظریه ها را می توان به نحوی کوتاه و منسجم بیان کرد.

پرواز در بی وزنی

شرایط ویژه حاکم بر مدارهای فضایی غالباً منجر به پیدایش پدیده بی‌وزنی و یا کم‌وزنی می‌گردد. از این رو فضانوردان باید تمرینات منظمی در این خصوص را طی کنند تا در شرایط بی وزنی حاکم در مدار دچار مشکل نشده و قادر به ادامه مأموریت خود باشند. مقاله حاضر به بررسی روشهای ایجاد جاذبه ناچیز در شرایط زمین می‌پردازد.

پروفسور مریم میرزاخانی نخستین زن برنده جایزه فیلدز

دکتر مریم میرزاخانی جزو چهار برنده مدال فیلدز سال 2014 میلادی معرفی شد. با توجه به این‌که که جایزه نوبل در علم ریاضیات وجود ندارد، معمولا مدال فیلدز معادل «نوبل ریاضی» ‌ برشمرده می‌شود. دکتر میرزاخانی اولین زن برنده این جایزه در طول تاریخ اعطای آن است.

چرا "نسبیت عمومی" اینشتین هنوز بی‌رقیب است؟

اخترفیزیکدانان به صورت هفتگی از افرادی ایمیل دریافت می‌کنند که مدعی‌اند ثابت کرده‌اند اینشتین در نظریاتش دچار اشتباه شده است. این ادعاها اغلب از عباراتی مانند "مشخص است که..." استفاده می‌کنند یا این که دارای صفحاتی مملو از معادلات پیچیده به همراه ده‌ها اصطلاح علمی هستند که به شیوه‌های غیرسنتی به کار رفته‌اند.

 

چهار نیروی شگفت انگیز طبیعت

 

شواهد محکمی در دست است که نشان می دهد منشا این چهار نیرو ابتدای خلقت، یک ابرنیروی واحد بوده که با افت شدید دما در نخستین لحظات پس از بیگ بنگ به چهار نیروی متفاوت شکسته شده و کنترل جهان هستی را به دست گرفته است. آشناترین و ملموس ترین عضو این خانواده، نیروی گرانش است.

 

شناسایی ردپای یک سیاهچاله در تولد جهان توسط محققان ایرانی

 

محققان دانشگاه واترلوی کانادا و موسسه Perimeter با همکاری دانشمندان ایرانی ایده جدیدی را درباره آنچه ممکن است پیش از انفجار بزرگ (بیگ‌بنگ) رخ داده باشد، مطرح کرده‌اند.

وقتی “مغز” دچار اشتباه می‌شود!

 یک پروفسور ۵۲ ساله ژاپنی به تازگی تصاویر متحرکی ابداع کرده است که باعث خطای دید می شود. توهم نوری یا خطای دید به احساس دیدن تصاویری گفته می ‌شود که فریبنده یا گمراه کننده هستند.

سوء استفاده از مفاهیم فیزیک کوانتومی

بسیاری از تعاریف و واژگان حیطه علوم در معرض کژفهمی و سوء برداشت قرار دارند و حتی مفاهیم پایه ای ریاضیات ، نجوم ، زیست شناسی و … ممکن است جابجا فهمیده شوند. مثلاً ممکن است فردی تصور کند مفهوم تکامل داروینی را خوب فهمیده اما اگر در محتوای ذهن او دقیق شویم درمی یابیم که فرد مورد نظر نمی تواند میان رویکرد داروینی و لامارکی تفاوتی قائل شود و در حقیقت این دو را با هم جابجا گرفته است. رد پای این فهم نادرست را غیر از علم، در فلسفه نیز میتوان یافت.

بانوی ایرانی در یک‌قدمی معتبرترین جایزه ریاضی جهان

خانم دکتر مریم میرزاخانی، یکی از نام‌دارترین ریاضی‌دانان ایرانی‌الاصل معاصر ممکن است در فهرست نامزدهای مهم‌ترین جایزه جهان ریاضیات یعنی مدال فیلدز قرار داشته باشد.

تله پورت آنی اطلاعات با عبور از فیزیک کلاسیک!

افزایش سرعت انتقال اطلاعات یکی از دغدغه‌های همیشگی انسان بوده و استفاده از فیبرهای نوری را می‌توان آخرین دستاورد بشر در راه انتقال هر چه سریع‌تر اطلاعات دانست. اما محققان هلندی برای نخستین‌بار موفق به تله پورت با دورفرستی اتم‌ها بین دو نقطه در فاصله ۳ متری از یکدیگر شدند که می‌تواند به معنای امکانپذیر بودن دور فرستی انسان در آینده باشد.

درخشان ترین آتشفشانی که تاکنون در منظومه خورشیدی دیده شده

آیو، درونی ترین ماه سیاره ی مشتری با داشتن بیش از ۴۰۰ آتشفشان فعال، جریان های گسترده ی گدازه، و دشت‌های سیلابی انباشته از سنگ های مایع، از نظر زمین شناختی به عنوان فعال ترین جرم در سامانه ی خورشیدی شناخته می شود.

ضرورت تولید ابررایانه‌های کوانتومی؛ نقش کوانتوم در مدلسازی‌های آینده

برنده جایزه نوبل فیزیک امسال گفت: رایانه‌های امروز ما که محدودیتهایی را برای دانشمندان ایجاد کرده در نهایت باید جای خود را به رایانه های ابرسریع و انقلابی و کوانتومی بدهند.

رویارویی ترمودینامیک با مکانیک کوانتوم

براساس نتایج یک پژوهش٬ شارش حرارتی منتقل شده توسط الکترون‌ها در یک قطعه‌ی ترموالکتریکی به شکل شگفت‌آوری نیازمند یک "لوله‌"ی پهن است؛ موردی نادر که اثرات کوانتومی نتایج بزرگ‌مقیاسی را برای آن بدست می‌دهد.

محاسبه جرم دقیق ِکهکشان راه شیری!

آیا کهکشان راه شیری سنگین تر از کهکشان آندرومدا است؟ خیر، دانشمندان دانشگاه کارنگی ملون آمریکا با محاسبه دقیق جرم این دو کهکشان، مشخص کردند آندرومدای همسایه دو برابر سنگین‌تر از کهکشان راه شیری است.

عطف به عتف - نگاهی به پژوهش و ISI در ایران

عطف به کتاب چهار سال در وزارت عتف، نوشته آقای دکتر رضا منصوری

چکیده: کتاب"چهار سال در وزات عتف" شامل نکات قابل توجه و بررسی در مورد نحوه ی برخورد با پژوهشگران و نگاه مسئوالان به امر پژوهش است. در این کتاب راهکارهای ارزنده ای نیز برای سامان دادن به روش های مدیریتی پژوهش ارائه گردیده است که در حوصله ی این نوشته نیست. چیزی که در این نوشته مورد توجه است، نگاه نویسنده کتاب به زیرساخت های مدیریتی و کم توجهی به زیرساخت های فکری و تعیین کننده برای پیشرفت علمی کشور است. حتی با داشتن ابزار و امکانات پژوهشی گسترده و پیشرفته، سرانجام این مغز  است که با اندیشیدن باید نتایج را بررسی و تجزیه و تحلیل کرده و نتیجه گیری کند. تجزیه و تحلیل درست علمی تا زمانی که در جهت نیازهای عمومی نباشد، مورد حمایت قرار نمی گیرد. اعتماد به نفس عمومی نیز زمانی تقویت می شود و پژوهشگران را مورد حمایت قرار می دهد که علاوه بر جهت گیری پژوهش در رفع نیاز عمومی، مبین این واقعیت باشد که توان پژوهشی کشور قدرت رقابت با سایر ملل پیشرفته را دارد. بالاخره یک ملت در عرصه های جهانی در تمام زمینه های فرهنگی، علمی، هنری و.... باید حرفی برای گفتن داشته باشد تا پویایی خود را نشان دهد، بویژه ملت ایران که امانتدار و منادی تمدنی مطرح بوده و هست. 

استعمار یک سیاره بیگانه چه تعداد جمعیت لازم دارد؟

بنا بر اعلام یک کارشناس معتبر علمی، برای استعمار یک سیاره فراخورشیدی بین 20 هزار تا 40 هزار نفر و تضمین تنوع ژنتیکی آن لازم است.بر اساس مطالعه جدید، جهت تضمین تنوع ژنتیکی این چنینی و در نتیجه، بقای یک کلونی فضایی برای سفر 150 ساله به یک جرم کیهانی بیگانه، چنین تعداد افرادی لازم است.

 

هشدار دانشمندان از انقراض انبوه حیوانات!

براساس یافته های دانشمندان که در نشریه ساینس چاپ شده است، از سال ۱۵۰۰ میلادی تاکنون بیش از ۳۲۰ مهره دار ساکن خشکی ها منقرض شده اند.

چگونه کهکشان ها، سریعتر از نور حرکت می کنند؟

چگونه ممکن است که کهکشان ها سریعتر از سرعت نور دور شوند؟ نظریه ی نسبیت اینشتین می گوید سرعت نور-که ۳۰۰۰۰۰ کیلومتر بر ثانیه است ، بیشترین سرعتی است که هر چیزی می تواند به خود بگیرد. رسیدن به سرعت نور انر‍‍‍ژی بسیار بسیار زیادی می خواهد. شما می توانید کل انرژی موجود در جهان را به مصرف برسانید اما هنوز به سرعت نور نخواهید رسید.

سنگ‌هایی که سریع‌تر از نور حرکت می کنند

برخی دانشمندان اعتقاد دارند که با توجه به شتاب سرعت انبساط جهان, می توان انتظار روزی را داشت که ستاره ها با سرعتی بالاتر از سرعت نور به سوی مرزهای جهان حرکت کنند.

معیارهای محاسبه رشد علمی‌ در جامعه ما کاملاً مخدوش است

در رشته‌های دانشگاهی‌ای که بیشترین مقاله‌ها را داریم، بیشترین حد واردات را هم در همان رشته‌ها داریم. این مطلب نشان می‌دهد که معیارهای رشد علمی در جامعه ما به طور کلی مخدوش است.

چهار سال در وزارت عتف ، پیشنهاد می کنم این کتاب را مطلعه کنید

انتشار کتاب جدید رضا منصوری به صورت الکترونیکی، تلاش انسانی در چندقرن گذشته مدرنیت و پسا مدرنیت را به وجود آورده است که تفاوت های بنیادی با دستاوردهای بشر در دوران قبل از آن دارد. از جمله ی این تفاوتها فلسفه ی سیاسی و چگونگی اداره ی جامعه است.

نقاط لاگرانژی (Lagrangian points)

وقتی اثر میدان گرانشی دوجرم در فضا مانند زمین و خورشید یا مشتری وخورشید را می سنجیم نقاطی را در اطراف آنها می‌یابیم که اگر جرم سومی با گرانش ناچیز در آنها قرار بگیرد، در تعادل گرانشی به سر خواهد برد.این نقاط خاص نقاط لاگرانژی نام دارند.

آیا مرگ سیاهچاله باعث تولد ِسفیدچاله می شود؟

 نظریه مرگ سیاهچاله‌ها و تبدیل آنان به سفیدچاله با عملکردی کاملاً برعکس هم‌اکنون به‌مهم‌ترین موضوع قابل بحث در محافل علمی جهان تبدیل شده است. به گفته دانشمندان براساس نظریه گرانش کوانتومی فروپاشی یک ستاره پس از مرگ که منجر به تبدیل سیاهچاله می شود تنها یک اثر موقتی است زیرا در نهایت با انفجار و مرگ سیاهچاله ، یک سفید چاله ایجاد می شود.

پیامدهای فیزیک کوانتومی

هر نظریه جدید خواه ناخواه با خود یکسری نگرشهای جدی نسبت به عالم به ارمغان میاورد چنانچه نسبیت جهان کوچک ما ر ا وسعت بخشید وافق محدود عالم ما را تا میلیاردها سال نوری گسترش داد سکون را از عالم ما گرفت و برای خلقت آن، نقطه آغاز متصور گردید زمان مطلق را که ا ز ازل تایم شده بود و قرار بود تا ابد تیک تاک کند را درهم شکست و سرعت‌ها را که فیزیک کلاسیک رها کرده بود سامان داد و در چارچوب سرعت نور مهار کرد فیزیک کوانتومی نیز با خود همانند نظریه نسبیت دیدگاههای جدیدی نسبت به عالم نه با مقیاس نسبیت بلکه در مقیاس بسیار کوچکتر (اتمی و زیر اتمی) ارائه نمود

موسیقی کیهانی

اینشتین یک بار گفته بود، اگر نظریه ای نتواند تصویری فیزیکی ارائه دهد که حتی یک کودک نیز آن را بفهمد، احتمالا بلااستفاده است. خوشبختانه در پس نظریه ریسمانها تصویر فیزیکی ساده ای قرار دارد، تصویری براساس مفهوم موسیقی.

از موسیقی کیهانی تا موسیقی سلولی!!!

در هر موجود زنده آهنگی ویژه نوشته شده است و در تمام هستی، همه مشغول نواختن آهنگی منحصر‌‌به‌فرد هستند. در انسان، هر ژن (و پروتئین مربوط به آن)، آهنگی پیچیده می‌سازند و بدین سان، هر انسان تبدیل به کنسرت باشکوهی می‌شود، در حالیکه خود در کنسرت آفرینش یک آهنگ است.

آشکارسازی ویروس اچ‌آی‌وی با داروی ضد سرطان

محققان دانمارکی در تحقیقات خود دریافته‌اند، یک داروی ضد سرطان قادر به فعال کردن ویروس مخفی اچ‌آی‌وی تا سطوح قابل تشخیص در خون با روش‌های استاندارد است.

 

امید عمومی - نامه به ریاست جمهوری

مرز بین ایمان و تجربه  

نامه سرگشاده به حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی

آخرین مقالات

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

 

 

 

 

 

سی پی اچ در ژورنالها


LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

مرز بین ایمان و تجربه  

نامه سرگشاده به حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی


آرشیو

آخرین مقالات

اخبار

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟

 

 

  

 

HOME    ENGLISH   FEED BACK   CONTACT US   PERSIAN 

free hit counters

Copyright © 2004 CPH Theory . All rights reserved.