Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

CPH Theory is based on generalized the light velocity from energy into mass.

 
 

کنش فوتون و ماده، اثر کمپتون و عدم قطعيت

 

 

 

فروش کتاب الکترونیکی - فیزیک از آغاز تا امروز

 

مقدمه:

پديده کامپتون يکي از حالت هاي بسيار جالب و در عين حال مهم در کنش بين فوتون و الکترون است. در اثر کامپتون، فوتون قسمتي از انرژي خود را به الکترون مي دهد و پس از برخورد، از مسير نخستين منحرف شده و با انرژي کمتري به حرکت خود ادامه مي دهد و الکترون انرژي جنبشي کسب مي کند. اصولا در کنش بين فوتون و الکترون يکي از چهار حالت زير اتفاق مي افتد:

1- فوتون جذب الکترون مي شود و موجب مي گردد که الکترون از مدار پائين تر به مدار بالاتر صعود کند. اين بحثي است که در نظريه اتمي بور مورد بررسي قرار گرفت.

2- فوتون جذب الکترون شده و الکترون را از اتم جدا مي کند. در اين حالت که اثر فوتوالکتريک ناميده مي شود، همه انرژي فوتون به الکترون منتقل مي شود.

3- فوتون قسمتي از انرژي خود را از دست مي دهد و الکترون با کسب اين مقدار انرژي، با انرژی جنبشي بيشتري به حرکت خود ادامه مي دهد که آن را اثر کامپتون مي گويند.  

4- الکترون با انرژي زياد با يک فوتون کم انرژي برخورد مي کند و انرژي الکترون جذب فوتون مي شود که آن را عکس اثر کمپتون مي نامند.

 

 

اثر کامپتون

در اثر فوتوالکتريک، فوتون همه ي انرژي خود را به الکترون مي دهد، اما ممکن است در برخورد فوتون با ذره ي باردار، فوتون تنها قسمتي از انرژي خود را از دست بدهد. اين نوع برهمکنش امواج الکترومغناطيسي و اجسام، همان پراکندگي امواج الکترومغناطيسي توسط ذرات باردار جسم است. نظريه کوانتومي پراکندگي امواج الکترومغناطيسي، به اثر کامپتون مشهور است.  

کامپتون در سال 1922 با استفاده از تعبير موفق اينشتين در مورد اثر فوتوالکتريک، مفهوم ذره گونه ي فوتون يعني طبيعت کوانتومي تابش الکترومغناطيسي را براي توضيح پراکندگي پرتوهاي بکار برد. در نظريه کوانتومي يک فوتون با نرژي و جرم حالت سکون صفر، که با سرعت  در حرکت است، داراي اندازه حرکت خطي  مي باشد.

نظريه کوانتومي ايجاب مي کند که ذره باردار در هنگام برخورد با فوتون انرژي کسب کند. در اين جا فوتون قسمتي از انرژي خود را از دست مي دهد و اين انرژي به ذره ي باردار منتقل مي شود. در اين صورت ذره و فوتون هر دو، با انرژي و اندازه حرکت جديد در مسيرهايي که الزاما مسير قبلي نيست، به حرکت خود ادامه مي دهند. کامپتون، محقق نامداري در بررسي پرتوهاي کيهاني بود و مي خواست برخورد کوانتوم هاي نور و الکترون ها را، عينا مانند برخورد گلوله‌هاي عاج بر روي ميز بيليارد، تصور و تجسم کند. اثر کامپتون مستقيم‌ ترين گواه بر طبيعت ذره‌اي تابش است.

 

 نظريه کلاسيک پراکندگي امواج الکترومغناطيسي

وقتي امواج الکترومغناطيسي تکفام به ذره بارداري که اندازه آن از طول موج تابش خيلي کمتر است، برخورد کند، اصولا ميدان الکتريکي متغير سينوسي موج، بر روي اين ذره باردار اثر مي‌گذارد. اين ذره تحت تاثير نيروي الکتريکي متغير، با همان بسامد تابشي، حرکت نوساني هماهنگ انجام مي‌دهد و چون به طور پيوسته شتاب مي‌گيرد، در تمام جهات با همان بسامد تابش الکترومغناطيسي منتشر مي شود.

 

چاپ دوم، به انضمام فناوری نانو

 

 

کتابی برای همه ی نسل ها و همه ی کتابخانه ها

لینک مستقیم خرید کتاب

 

 

 

 

عطف به عتف - نگاهی به پژوهش و ISI در ایران

 

امید عمومی - نامه به ریاست جمهوری

 

مرز بین ایمان و تجربه  

نامه سرگشاده به حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی

آخرین مقالات

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

 

 

 

 

 

سی پی اچ در ژورنالها


LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

مرز بین ایمان و تجربه  

نامه سرگشاده به حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی


آرشیو

آخرین مقالات

اخبار

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟

 

 

  

 

HOME    ENGLISH   FEED BACK   CONTACT US   PERSIAN 

free hit counters

Copyright © 2004 CPH Theory . All rights reserved.