Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

CPH Theory is based on generalized the light velocity from energy into mass.

 
 

ساعت ِکائنات دقیقا چند است؟

 

 

به ساعتتان نگاه کنید. ساعت چند است؟ اما صبر کنید، شما در واقع در حال حرکت و شتاب هستید و به گفته ی اینشتین، این نسبی است. بنابراین، واقعأ ساعت چند است؟

 

 

تصویری از فلیور فلیو رپر آمریکایی با نشان ساعتی معروف که در گردنش آویخته است.

 

به گزارش بیگ بنگ، فلیور فلیو - Flavor Flav (خواننده، موسیقیدان، رپر و بازیگر آمریکایی) می داند ساعت چند است. به گفته ی کول مو دی، حتی با تمام حرکات و شتابِ سیاره، منظومه شمسی، سوار شدن در هواپیما، سوار شدن در آسانسور و شاید حتی در هنگام دوی آهسته، آیا می دانید دقیقا ساعت چند است؟ یعنی، جدا از بُعدِ مجازی یا سیاسی یا شاید به عنوان بخشی از اجرای رپ، از زمانیکه بر سر قدرت جنگ و جدل رخ می داد، به مهارت های یک انسانِ خارق العاده با یک ساعت همراه با یک زنجیرِ بزرگ در گردنش نیاز بود.

بنابراین، پس از رقص، خواندن رپ و هیپ هاپ، باید پاسخ را در سه کلمه ی ناخوشایند به شما «حضار محترم» ارائه دهم. حتمأ شنیده اید که همه چیز نسبی است، معمولأ این سخن را از افرادی می شنویم که دوست دارند درباره ی «ارتباطات در موارد بسیار مختلف» صحبت کنند که بی معنی است. اما در فیزیک، «همه چیز» در یک مسیر بسیار خاص نسبی است. همه چیز در مقایسه با سرعت نور نسبی است که در تمام چارچوب ها یکسان است و به اندازه ای گیج کننده و تکراری شده که ممکن است بی معنا باشد.

 

 

نسبیت و آلبرت اینشتین

 

در اینجا از حداکثر توان خود استفاده می کنم تا این قضیه را شرح دهم. اگر یک چراغ قوه را در جلوی خود روشن کنم، می توانم اندازه گیری کنم که پرتو نور با سرعت تقریبأ ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه حرکت می کند که این سرعت نور نامیده می شود. اگر با سرعت ۲۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه سریعتر از من حرکت کنید و یک چراغ قوه را به سمت جلوی خود روشن کنید، مشاهده می کنم که نورِ چراغ قوه تان با سرعت ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه در حال حرکت است. به نظرم، نورِ چراغ قوه تان با سرعت ۱۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه در حال حرکت است. اما وقتی سرعت این نور را نسبت به خودتان اندازه گیری کنید، تصور می کنید که این نور نیز با سرعت ۱۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه حرکت می کند، اما در عوض، نور همچنان با سرعت ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه در حال حرکت است.

 

تصویری هنری- نسبیت عام اینشتین.

 

سرعت نور چگونه امکانپذیر است؟ بخشی از آن امکانپذیر است زیرا سرعتی که در آن، زمان را نسبت به من تجربه می کنید تغییر می کند. توافق نظر داریم که سرعت نور در کیلومتر بر ساعت چقدر است، اما دقیقأ اتفاق نظر نداریم که یک صدا تا چه میزان بلند است. همچنین، در مورد طول یک متر نیز اختلاف نظر وجود دارد. این مسئله عجیب به نظر می رسد، زیرا تصور می کنیم که فضا و زمان چیزهای مطلقی هستند و نور چیزی است که در طول فضا حرکت می کند. این تجربه ی ماست!

فرض اینکه چیزهایی مثل زمان و فضا مقادیرِ قابل تغییری هستند در بهترین حالت نگران کننده است و در بدترین حالت، باعث می شود زیاد به آنها فکر نکنیم. در واقع، نور مطلق است و فضا و زمان نسبی هستند. بنابراین، ساعت به نقطه نظر شما بستگی دارد و از این رو، هیچ زمانِ مطلقی وجود ندارد. در آخر، به دلیل نظریه نسبیت، هر نقطه در جهان زمان را با سرعت نسبتأ متفاوتی تجربه می کند.

مثلأ وقتی تصویر پس زمینه ماکروویو کیهانی را مشاهده می کنیم، متوجه می شویم که با سرعتِ ۶۳۰ کیلومتر بر ثانیه نسبت به گروه محلی کهکشان های اطراف ما در حال حرکت است. این امر بدین معنی است که زمان را نسبت به چیزهای دیگر در پس زمینه ی کیهانی با سرعت کمتری تجربه می کنیم. این سرعت فقط کمی آهسته تر است، اما با افزودن کل سن جهان، ساعت کیهانی مان ۳۰ هزار سال عقب تر از زمان است. ساعتتان را آزادانه تنظیم کنید. اما چندان دقیق نخواهد بود. ممکن است ساعتتان ده ها هزار سال عقب باشد. شما چطور؟ روش مورد علاقه تان برای توضیح نسبیت کدام است؟ در بخش نظرات، عقیده ی خود را شرح دهید.

ترجمه: سحر الله وردی- بیگ بنگ/ منبع: universetoday

نقل از بیگ بنگ

 

 

عطف به عتف - نگاهی به پژوهش و ISI در ایران

 

امید عمومی - نامه به ریاست جمهوری

 

مرز بین ایمان و تجربه  

نامه سرگشاده به حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی

آخرین مقالات

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

 

 

 

 

 

سی پی اچ در ژورنالها


LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

مرز بین ایمان و تجربه  

نامه سرگشاده به حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی


آرشیو

آخرین مقالات

اخبار

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟

 

 

  

 

HOME    ENGLISH   FEED BACK   CONTACT US   PERSIAN 

free hit counters

Copyright © 2004 CPH Theory . All rights reserved.