English

Contact us

نظر دهید

تماس با ما

فارسی

Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

اخبار

آرشیو مقالات

 

سی پی اچ در ژورنالها

   

 

نقدی بر سخنرانی آقای دکتر مصطفی

 

 

 


 

نقدی بر سخنرانی آقای دکتر مصطفی معین در دانشگاه تبریز اسفند 84

 

آقای دکتر مصطفی معین:دانشگاه مهمترين كانون  پيش‌برنده دموكراسي است

تبريز نيوز :سرويس سياسي:«بايد به آزادي در محيط‌هاي علمي و پيش‌برد دموكراسي در دانشگاه ها اهتمام بيشتري داشت.» 

دكتر مصطفي معين در جمع استادان دانشگاههاي تبريز كه با عنوان "عدالت سياسي، دانشگاه و شهروند توانمند" سخنراني مي‌كرد، با بيان اين مطلب افزود: «من نه از آن‌رو كه دانشگاهيم و به صنف دانشگاهيان تعلق دارم، بلكه به آن سبب كه فكر مي‌كنم "نهاد دانشگاه" و "گفتمان علمي" در توسعه ايران و تحولات روزافزون جهان نقش محوري يافته است وارد عرصه سياست شده‌ام، در همين روند است كه "تبريز و آذربايجان" معنايي خاص دارد.»

 

پاسخ

این سخنان را می توان به عنوان کلمات قصار پذیرفت و ارزش آن را دارد که با جوهر زر نوشت و بر آستان دانشگاه آویخت. اگر دانشگاه بویژه از طریق گفتمان علمی نتواند زمینه ی تعامل و گفتمان را در جامعه فراهم کند، هیچ جای دیگری وجود ندارد که چنین کند. هرچند جامعه ی علمی و دانشمندان نیز نسبت به دانش خویش تعصب دارند، اما این تعصب زیر نور منطق کمرنگ می شود و با نظارت صاحب نظران توانش تحلیل می رود و نمی تواند مانع پیشرفت و پذیرش اندیشه های برتر گردد.

پس آنان که به یک تعامل منطقی و سازنده در جامعه دل بسته اند، راهی به جز علم و مکانی بهتر از دانشگاه نخواهند یافت.  بنابراین باید تلاش کنیم تعامل منطقی و گفتمان را از بحثهای علمی شروع و آن را به سایر زمینه ها گسترش دهیم تا جامعه بویژه گروه های سیاسی و طرفداران آنها نیز به گفتمان به عنوان بهترین راه پیشرفت خود و جامعه نگاه کنند.

اما بیان این سخن از طرف آقای دکتر مصطفی معین هرچند با حقیقت در آمیخته، اما نه تنها بر دل نمی نشیند بلکه از ارزش آن می کاهد و مانند هزاران کلام بی محتوا که هر روزه از یک گوش وارد و از گوش دیگر خارج می شود، بی اهمیت خواهد شد. به مفهموم ساده بیان این کلام از طرف آقای معین که با انگیزه های سیاسی و کسب وجاهت برای اخذ آرای بیشتر در انتخابات ریاست جمهوری آلوده شده، نه تنها موجب نهادینه شدن این اندیشه در جامعه نمی گردد، بلکه آن را تا حد یک آگهی انتخاباتی بی اهمیت خواهد کرد.

آقای دکتر مصطفی معین به مدت ده سال وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را عهده دار بوده اند. سئوال این است که اگر به این کلام باور داشتند برای نهادینه کردن آن چه کردند؟

تجربه شخصی اینجانب* که بیش از پانزده سال در پیچ و خم کوره راه های وزارت علوم با انواع و اقسام کارشکنی ها و سانسور مقالات علمی و برخوردهای تنگ نظرانه رو به رو بوده ام، نشان می دهد که این فرمایشات به جز مانورهای انتخاباتی چیز دیگری نیست و پس از انتخاب آقای دکتر مصطفی معین به عنوان رئیس جمهور (به فرض محال) فراموش خواهدشد. آقای معین کافی است به آمار مهاجرت بدون بازگشت بیش از پانصد هزار نفر تحصیل کرده به خارج از کشور که زیان آن برای جامعه بیش از پانصد و پنجاه میلیارد دلار (برابر درآمد سی و شش سال ناشی از صادرات نفت) است توجه کنند و به این سئوال بیندیشند که نقش خودشان و وزارت ده ساله ی ایشان در رشد این رقم چه بوده است؟ تصور نمی کنم  خودشان نیز باور کنند که این سخنان تاثیر چندانی در آرای انتخاباتی ایشان برای ریاست جمهوری داشته باشد. بنابراین بهتر است ایشان بیشتر از شعارهای عوام فریبانه نظیر معجزات یکشبه اقتصادی و پرداخت وامهای بی بهره یا و ...  استفاده کنند تا شعارهای عمیق نهادی و واقعی تا ضمن اخذ آرای بیشتر از ارزش و اهمیت گفتمان علمی نکاهند.

در هر صورت این آرزو و تلاش شبانه روزی اینجانب است که گفتمان علمی در دانشگاه های کشور نهادینه شود.

 

شاد و پیروز باشید

حسین جوادی

 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

آخرین مقالات


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

مرز بین ایمان و تجربه  

نامه سرگشاده به حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی

آرشیو موضوعی

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟


 

 

free hit counters

Copyright © 2013 CPH Theory

Last modified 12/22/2013