English

Contact us

نظر دهید

تماس با ما

فارسی

Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

اخبار

آرشیو مقالات

 

سی پی اچ در ژورنالها

   

 

وويجردراعماق فضا

 

 

 

 

 

 

کاوشگر فضايی 'وويجر 1' به کرانه منظومه شمسی نزديک و نزديکتر می شود

 

 

اين فضاپيما که در سال 1977 پرتاب شد اکنون تقريبا 14 ميليارد کيلومتر از خورشيد فاصله دارد و در آستانه ورود به اعماق فضاست. فاصله زمين از خورشيد تقريبا 150 ميليون کيلومتر است. دانشمندان آژانس فضايی آمريکا، ناسا، روز سه شنبه در کنفرانسی در نيواورليانز گفتند که وويجر اکنون در حال حرکت در بخشی از منظومه شمسی به نام "هليوشيت" است.اين پهنه کرانه ای متلاطم و وسيع است که نفوذ خورشيد در آن پايان می يابد و ذرات پرتاب شده از سطح خورشيد در آنجا خرد شده و به گازی رقيق که در فضای ميان ستارگان شناور است بدل می شود.

 

 

هرچند دانشمندان نسبت به زمان دقيق آن مطمئن نيستند اما می گويند اين کاوشگر "به زودی" منظومه شمسی را پشت سر گذاشته و وارد اعماق فضا می شود.دکتر ادوارد استون، از دانشمندان پروژه وويجر در موسسه تکنولوژی کاليفرنيا در پاسادينا گفت: "وويجر 1 وارد آخرين مرحله از تاخت و تاز خود به سوی مرز فضای ميان-ستاره ای (interstellar space) شده است."دانشمندان نوامبر گذشته درباره رسيدن يا نرسيدن وويجر به ناحيه موسوم به "شوک پايانی" (termination shock) دچار اختلاف نظر شده بودند.سرعت "بادهای" خورشيدی، يعنی ذرات باردار الکتريکی که سطح خورشيد ساطع می شود، در اين ناحيه در اثر فشار ناشی از گاز پراکنده ميان ستارگان کم می شود.برخی محققان تصور می کردند که اين کاوشگر وارد اين ناحيه شده است اما به عقيده سايرين هنوز به آنجا نرسيده بود.اکنون در نشست.

"مجمع مشترک 2005" که توسط انجمن ژئوفيزيک آمريکا سازمان داده می شود، دانشمندان می گويند مطمئن هستند و توافق کرده اند که وويجر از ناحيه شوک پايانی فراتر رفته و به تدريج طعم اعماق فضا را می چشد.

پيش بينی موقعيت ناحيه شوک پايانی آسان نبود، زيرا به گفته محققان، شرايط دقيق حاکم بر فضای ميان ستاره ای مجهول است.به علاوه، نوسان در سرعت و فشار بادهای خورشيدی باعث می شود ناحيه شوک پايانی منبسط يا منقبض شده و تاب بردارد.وويجر 1 ابتدا ماموريتی پنج ساله داشت اما با گذشت 28 سال از زمان پرتاب عملکرد خارق العاده آن همچنان ادامه دارد.اين فضاپيما حامل يک کپسول زمان به شکل يک صفحه طلايی گرامافون، به همراه سوزن پخش و پيام سلام زمينی ها به زبان های مختلف و همچنين نمونه آهنگ هايی از موتزارت گرفته تا آهنگی از بلايند ويلی جانسون است.همزاد ديگر اين فضاپيما، وويجر 2، چند هفته بعد از وويجر يک پرتاب شد و در مسيری متفاوت در حرکت است و اکنون 4/10 ميليارد کيلومتر از خورشيد فاصله دارد.

 

 BBC  منبع  


 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

آخرین مقالات


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

مرز بین ایمان و تجربه  

نامه سرگشاده به حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی

آرشیو موضوعی

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟


 

 

free hit counters

Copyright © 2013 CPH Theory

Last modified 12/22/2013