English

Contact us

نظر دهید

تماس با ما

فارسی

Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

اخبار

آرشیو مقالات

 

سی پی اچ در ژورنالها

   

 

فوتونیک و کاربرد آن

 

 

 


بيش از ۱۱۰ سال از زمانی می گذرد که برای نخستين بار صدای انسان توسط دستگاهی  شامل يک ميله ی استيل (آهن به اضافه ی درصد خيلی  کمی کربن ) که 
پولسن 
Poulsen  ابداع کرده بود ضبط و ذخيره شد. همچنين نزديک به ۸۰ سال از اختراع اولين نمونه ی نوارهای  ضبط شنيداری  ATR  می کذرد. اين نوارها با آغشته کردن يک نوار کاغذی مخصوص با يک مايع فری مغناطيس توسط يک شرکت آمريکايی ساخته شدند . اما ۲۰ سال پس از آن ، يعنی در سال ۱۹۴۷ ميلادی با همکاری سه شرکت آمريکايی نوارهای اکسيد آهن و در سال ۱۹۵۰ اولين نمونه ی نوارهای ضبط ديداری VTR  ساخته شدند.  در اواخر دهه ی ۱۹۶۰ ميلادی نوارهايی از جنس دی اکسيد کروم و در اوايل دهه ی ۱۹۷۰ نيز نوارهايی از جنس اکسيد آهن تعميم يافته با کبالت ساخته شدند.

در اوايل دهه ی ۱۹۸۰ ميلادی نيز نوارهای متال از حنس ذرات بسيار ريز فلزی (پودر آهن) به بازار عرضه شدند. آنچه در اين سال های متمادی عمده ی توجه دانشمندان را به خود جلب کرده بود ،افزايش کيفيت ذخيره اطلاعات در محيط های مغناطيسی بود ؛ به طوری که با کمترين نوفه Noise   و واپيچش Distortion   اطلاعات ذخيره شده در اين گونه محيط ها ؛ بازيابی شوند.  

با رونق علم فوتونيک در اوايل دهه ی ۱۹۸۰، اما ، رفته رفته سهم علم الکترونيک در فناوری و زندگی ما کاهش يافت. در اين علم آنچه نقش اساسی را بر عهده دارد بر هم کنش نور (فوتون) و ماده است در حالی که در علم الکترونيک نقش اصلی بر عهده ی برهم کنش الکترون و ماده است. و حال آن که می دانيم فوتون از نظر بر هم کنش با ماده هزاران برتری نسبت به برهم کنش الکترون با ماده دارد ؛ به طوری که هر روزه شاهد اين برتری در عرصه ی فناوری های نوين هستيم. 

اولين نمونه های واقعی محيط های نوری ذخيره ی اطلاعات از اوايل دهه ی ۱۹۸۰ توليد شدند و تقريبا از اواسط همين دهه  به بعد CD  های مخصوص ذخيره ی داده  Data در اختيار عموم قرار گرفت . حجم نمونه های اين CD ها  که هم اکنون نيز به وفور استفاده می شوند درحدود 700MB  است.در فاصله ی کمتر از ۸ سال پس از توليد انبوه اين CD ها نمونه ی ديگری از آنها با نام DVD در اختيار عمو م قرار گرفت که حجم ذخيره ی داده در آنها  هم اينک بيش از ۷ برابر CD ها ست(نگاهی به فناوری CD ها )   و در آستانه ی  سال ۲۰۰۵ خبری را خواندم مبنی بر اين که نمونه ی آزمايشگاهی لوح های فشرده ای با نام  Blu-ray/ DVD combo توسط شرکت ويکتور وابسته به JVC  ساخته شده اند که قادر به ذخيره ی  33.5GB داده بر رروی سه لايه ی  موازی تعبيه شده بر روی لوح فشرده می باشد(شکل زير ). آنچه در اينجا لازم است به آن توجه کنيم اين است که در فاصله ای نزديک به ۱۵ سال حجم ذخيره ی اطلاعات بر روی لوح های فشرده بيش از ۵۰ برابر شده است.

 

منبع: رشد فیزیک


 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

آخرین مقالات


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

مرز بین ایمان و تجربه  

نامه سرگشاده به حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی

آرشیو موضوعی

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟


 

 

free hit counters

Copyright © 2013 CPH Theory

Last modified 12/22/2013