English

Contact us

نظر دهید

تماس با ما

فارسی

Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

اخبار

آرشیو مقالات

 

سی پی اچ در ژورنالها

   

 

ده كشف مهم سال ۲۰۰۷

 

 

 


 

۱۰ كشف مهم سال ۲۰۰۷ از دیدگاه نشریه تایم

 

 

 

نشریه تایم، در اجرای سنت همه ساله خود، در آستانه سال جدید میلادی، در اکثر حوزه‌های اجتماعی و خبری، ۱۰موضوع مهم سال گذشته را از دیدگاه کارشناسان خود اعلام کرده‌است. 

در حوزه دانش و فنآوری هم نشریه تایم، در ۴ دسته کشفیات علمی، ایده‌های سبز، فاجعه‌های طبیعی و فاجعه‌های ناشی از بشر ۱۰ واقعه مهم سال را بررسی کرده‌است.

در اینجا نگاهی داریم به ۱۰ كشف مهم سال ۲۰۰۷ از دیدگاه نشریه تایم:

اما بخش جالب ‌فهرست مهم‌ترین وقایع علمی و طبیعی سال، به انتخاب ۱۰ کشف برتر علمی سال ۲۰۰۷ برمی‌گردد. 

 

۱) زیست شناسی سلولی و مولکولی

در ماه نوامبر، شینیا یاماناکا از دانشگاه کیوتو و جیمز تامسون از دانشگاه وسکانسین، ۲ زیست‌شناس مولکولی، در مقاله‌ای اعلام کردند که توانسته‌اند با دستکاری سلول‌های پوستی، سلول بنیادی جنینی تولید کنند. چنین کشف بزرگی منجر به آن خواهد شد که در آینده نزدیک دانشمندان بتوانند بدون ازبین بردن جنین، سلول‌های بنیادی درست کنند که نقش اساسی در درمان بیماری‌های ناشی از نقص اعضا و... دارد. 

 

۲) ژنتیک

اطلاعات لازم برای نقشه ژنوم انسانی تا سال ۲۰۰۲ کامل شد، اما این حجم عظیم اطلاعات نیاز به پالایش داشت که این کار زیر نظر پروفسور ماوریک کاریگ ونتر، فیزیولوژیست مولکولی، در مریلند در ماه سپتامبر خاتمه یافت و عنوان دومین کشف بزرگ علمی سال را از آن خود کرد. 

 

۳) اخترفیزیک

ثبت درخشانترین انفجار ابر نو اختر در تاریخ فعالیت‌های نجومی توسط دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و دانشگاه تگزاس، بزرگ‌ترین پدیده نجومی سال و سومین پدیده علمی شناخته‌شد. در کهکشان راه‌شیری، ۴۰۰میلیارد ستاره وجود دارد که تنها ۱۰۰۰عدد آنها اندازه‌ای برابر ستاره SN ۲۰۰۶gy دارند که انفجار آن ثبت‌شده است. جرم این ستاره، حدود ۲۰۰برابر خورشید است. 


۴) جانورشناسی

در اعماق ۷۰۰ تا ۶۰۰۰ متری دریای ودل در اقیانوس منجمد جنوبی، پژوهش‌هایی در سال گذشته انجام شد که منجر به کشف بیش از ۷۰۰ گونه جانور جدید شد که چنین کشف یک جایی در تاریخ جانورشناسی‌ بی‌نظیر است. مجله نیچر هم این کشف را به‌عنوان مهم‌ترین کشف سال اعلام کرده‌است. 

 

۵) مهندسی پزشکی 

ساخت دریچه مصنوعی برای قلب توسط تیم دکتر یاکوب در کالج سلطنتی لندن، که مشکلات ۶۰۰هزارنفر را در سراسر جهان رفع خواهد کرد، پنجمین فعالیت مهم علمی سال نام‌گرفته‌است. این اختراع، ۳ تا ۵ سال دیگر‌ کاربردی خواهد شد. 

 

۶) اختر فیزیک

یک کشف نجومی دیگر رتبه ششم را از آن خود کرده‌ است؛ «مشتری‌های داغ». محققان انگلیسی طرح WASP، که دنبال سیارات خارج از منظومه شمسی می‌گردند، چند سیاره مشتری‌گونه پیدا کرده‌اند که دمای سطح آنها ۲۰۰۰درجه است و تداعی‌کننده سال‌های اولیه تشکیل منظومه شمسی هستند. 

 

۷) دیرینه‌شناسی

كشف فسیل دایناسور پرنده عظیم الجثه در شمال چین و مغولستان که برآوردها نشان می‌دهد ‌ یک‌ونیم تن وزن داشته است، تعجب دیرینه شناسان را برانگیخت. ساختار بدن این پرنده که ۷۰ میلیون سال پیش‌ می‌زیسته، شبیه پرنده‌های امروزی است. 

 

۸) دیرینه‌شناسی

باز هم دیرینه‌شناسی رتبه هشتم را از آن خود کرد. بررسی اسكلت های انسان، تقریبا این ادعا را که انسان امروزی «هموساپینس - ساپینس» حدود ۶۵ تا ۲۵ هزار سال پیش در جنوب آفریقا شکل گرفته و از آنجا به شمال این قاره و سپس اروپا، آسیا و استرالیا مهاجرت کرده ،به یقین نزدیک کرده‌است. 

 

۹) جانورشناسی

پیرترین موجود زنده روی زمین ، صدف دوکفه‌ای است که در اقیانوس اطلس شمالی در نواحی شمالی ایسلند و در ۸۰متری عمق آب کشف شد و لقب نهمین کشف علمی سال را هم از آن خود کرد. 

 

۱۰) زمین‌شناسی
زمین شناسان موزه علوم طبیعی لندن، در صربستان سنگ‌های معدنی‌ای را کشف کردند که بسیار جالب وغیرمنتظره بودند. کریپتونیت افسانه‌ای، رنگ سبز خیره‌کننده‌ای دارد و نحوه شکل‌گیری آن هنوز در پرده‌ای از ابهام قرار دارد.

 

 

 

 

 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

آخرین مقالات


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

مرز بین ایمان و تجربه  

نامه سرگشاده به حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی

آرشیو موضوعی

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟


 

 

free hit counters

Copyright © 2013 CPH Theory

Last modified 12/22/2013