English

Contact us

نظر دهید

تماس با ما

فارسی

Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

اخبار

آرشیو مقالات

 

سی پی اچ در ژورنالها

   

 

ذهن های خلاق و دستاوردهای پوچ

 

 

 

 

 

در اغلب موارد دانشمندان خلاق وقت شان را صرف ایده ها و افكار درخشانی می كنند، اما گاهی هم پیش می آید كه خودشان را مشغول چیزهای مضحكی می كنند. در این صفحه ده مورد از این ایده های پیش پا افتاده بررسی شده است.

همه دانشمندان برجسته از یك موضوع خاص گله مند هستند: جریان پیوسته نامه ها، ای میل ها و تماس های تلفنی مكرر از افراد احمق كه افكار عجیب و غریبی در سر دارند. ایده های آنان بسیار متنوع و از طراحی ماشین حركت دائم حركت خودبه خودی تا اثبات بر خطا بودن اینشتین گسترده است كه آشكارا نشان دهنده آن است كه همه این فعالیت ها كار افراد احمق است. البته ممكن است در بعضی موارد این گونه نباشد. حقیقت این است كه حتی برندگان جایزه نوبل گاهی اوقات دچار افكار پوچی شدند و نتوانستند به سادگی از شر آن خلاص شوند.
وقتی این افكار پوچ در ذهن دانشمندان لانه كرد، دانشمندان این افكار را با همان جدیتی دنبال می كنند كه افكار عالی منجر به كشف های واقعا بزرگ خود را بررسی می كردند. بعضی از برجسته ترین دانشمندان تاریخ دهه هایی از عمر خود را به افكاری اختصاص دادند كه حتی به نظر خودشان هم احتمالا مزخرف بود. در اینجا ده مورد از بهترین ایده های پوچ كه به وسیله مردان بزرگی ارائه شده است، بررسی می شود.

 

۱ - سرایزاك نیوتن

نیایش برای پایان جهان

سرایزاك نیوتن نابغه ای است كه اعتبارش را به این دلیل به دست آورد كه دریافت كیهان مكانی منطقی است و قانون های تغییرناپذیری بر آن حاكم است. با این همه خود سرایزاك دیدگاه های بسیار رمز آلودی در مورد طبیعت و سرانجام كیهان داشت. نیوتن كه علنا از تشریح ماهیت بنیادی گرانش امتناع می كرد، شخصا آن را به عنوان نمادی از قدرت فراگیر خداوندی دانست. گذشته از این تاریخ نگاران دریافتند كه نیوتن بیش از آنچه كه در مورد قانون های فیزیك نوشته باشد، در مورد معانی پنهان كتاب مقدس نوشته است. وی به ویژه مسحور دورنمای پایان جهان آنگونه كه در كتاب مكاشفه Book of Revelation ذكر شده است، بود.

در سال ۲۰۰۳ دكتر استفن اسنوبلن تاریخ نگار دانشگاه كینگز كالج نووا اسكاتیا از وجود سندی در كتابخانه دانشگاه ملی عبری بیت المقدس خبر داد كه نیوتن در آن مدعی شده بود تاریخ ظهور مسیح * 2006 بعد از میلاد است. خود نیوتن هر روز نیایش می كرد و معتقد بود كه با این كار می تواند به جایگاه شایسته خود به عنوان قدیس اعظم در بارگاه خداوند دست یابد.

 

۲ -سرفرد هویل

رد تكامل داروین

به باور بسیاری سرفرد هویل كه در سال ۲۰۰۱ درگذشت، احتمالا برجسته ترین دانشمند انگلیسی است كه برنده جایزه نوبل نشده است.

وی به خاطر حل معمای چگونگی تولید عنصرهای شیمیایی در ستارگان به شهرت رسید، اما یكی از پیشگامان نظریه حالت ایستا در كیهان شناسی نیز محسوب می شود. طبق نظریه حالت ایستا جهان همیشه وجود داشته است. یكی از جذابیت های این نظریه برای خود هویل آن بود كه زمان بی نهایت را برای برآمدن حیات تامین می كرد. هنگامی كه مشاهدات صحت نظریه حالت ایستا را رد كرد، هویل در قامت یكی از منتقدان نظریه تكامل ظاهر شد و ادعا كرد كه عمر جهان آنچنان دراز نیست كه برآمدن حیات در آن ممكن باشد. این توصیف وی از تكامل معروف است كه می گفت تكامل مانند آن است كه گردبادی در میان خنزرپنزرهای حیاط خلوت بوزد و جمبوجتی را به وجود آورد. تكامل دانان خاطرنشان كردند كه هویل از این حقیقت چشم پوشی كرده است كه تكامل صرفا جهش های تصادفی نیست، بلكه انتخاب طبیعی هم در كار است كه به برآمدن ارگانیسم های هرچه سازگارتری منجر می شود. امتناع هویل از پذیرش این حقیقت اعتبارش را لكه دار كرد.

 

3- جی دی برنال

ایدئولوژی مقدم بر حقیقت

جی دی برنال دانشمند دانشگاه كمبریج از پیشگامان فنون پرتو ایكس است كه بعدها برای تعیین ساختار دی ان ای به كار رفت و معاصرانش وی را به دلیل دانش فراگیر آشكارش نابغه می نامیدند. برنال كه یك ماركسیست متعهد بود، با حمایت از نظریه های تروخیم لیزنكو كه یك زیست شناس خودآموخته اهل شوروی بود، خود را بدنام كرد. لیزنكو با علم بورژوازی ژنتیك مخالف بود. لیزنكو در دهه ۱۹۲۰ یك سیستم كشاورزی جدید ارائه كرد كه عمدتا بر مبنای این عقیده بی اعتبار بود كه ویژگی هایی كه یك ارگانیسم در طول عمر خود كسب می كند، می تواند به نسل بعد منتقل شود. لیزنكو كه از حمایت استالین برخوردار بود، تا دهه ۱۹۶۰ بر زیست شناسی شوروی حاكمیت داشت. جای تعجب بسیار است كه برنال از طرد لیزنكو و عقیده های وی خودداری كرده است.

 

4-  ادموند هالی

نظریه زمین توخالی

 

 

 

ادموند هالی اخترشناس انگلیسی است كه به خاطر متقاعد كردن سرایزاك نیوتن برای انتشار قانون های حركت و گرانش و همچنین برای استفاده از این قانون ها در پیشگویی بازگشت دنباله داری كه هم اكنون به نام وی خوانده می شود، مشهور شده است. اما هالی به خاطر دستاورد دیگری مفتخر بود: اثبات اینكه زمین توخالی است. هالی در سال ۱۶۹۲ اعلام كرد كه انسان در خارجی ترین لایه از سه لایه هم مركزی كه به همراه یك هسته داخلی سازنده زمین است، زندگی می كند. طبق این محاسبه ها حدود 40 درصد از زمین چیزی نداشت و فقط از فضای خالی ساخته شده بود.

اشتباه هالی از آن جا ناشی شد كه وی برای چگالی كلی زمین از عدد غلطی استفاده كرد و به اجبار به این نتیجه گیری رسید كه زمین در تمام بخش های خود جسم صلبی نیست.

 

۵ - سرآرتور ادینگتون

آن كه پروتون ها را شمرد

 

 

 

 

سرآرتور ادینگتون از جمله اولین افرادی بود كه نظریه نسبیت عام اینشتین را كه در سال ۱۹۱۵ منتشر شد، درك كرد. وی با الهام گرفتن از نظریه های جدیدی كه جهان زیر اتمی را به نسبیت ربط می دادند، به این نتیجه رسید كه می توان كمیت های مهم كیهان را با استفاده از روابط ساده به دست آورد. وی مدعی شد كه روشی به دست آورده است كه به وسیله آن می توان تعداد پروتون های موجود در جهان را محاسبه كرد. وی تصریح كرد كه۲۲۵۶?136۲ پروتون در جهان وجود دارد. كسی به ایده های ادینگتون توجهی نكرد و در نتیجه وی وادار شد كتابی با عنوان «نظریه بنیادی» بنویسد این كتاب كه مدت كوتاهی پس از مرگ وی و در سال ۱۹۴۴ منتشر شد، تنها اثری كه داشت این بود كه تائید كرد وی آدمی غیرعادی است.

 

۶ - ویلیام شاكلی

پرورش سوپرمن

ویلیام شاكلی فیزیكدان آمریكایی كه یكی از مخترعان ترانزیستور در سال ۱۹۴۷ محسوب می شود و به همین دلیل جایزه نوبل را به دست آورد، نقش بسزایی در شكل گیری دنیای نوین دارد. اما وی می خواست كار بیشتری انجام دهد. وی در ابتدای دهه ۱۹۶۰ سخنان تندی در مورد كنترل جمعیت و لزوم جلوگیری افراد كم هوش برای گسترش ژن هایشان ابراز كرد. شاكلی ۷۰ساله در سال ۱۹۸۰ اعلام كرد كه گنجینه ای در كالیفرنیا تاسیس كرده است. در این گنجینه كه یك بانك اسپرم است، دهندگان اسپرم را با توجه به میزان هوش شان انتخاب می كنند. در سال ۱۹۹۹ كه این بانك تعطیل شد، شاكلی در فكر به دنیا آوردن ۲۰۰۰ كودك بود. اما هیچ كودكی با استفاده از بانك اسپرم پروفسور شاكلی به دنیا نیامد.

 

7-  هربرت دینگل

وی فكر می كرد اینشتین برخطا است.

 

 

 

 

پروفسور هربرت دینگل از دانشگاه لندن كه یكی از اخترشناسان نامدار و مولف یك كتاب درسی در مورد نسبیت بود، یكی از متخصصان نظریه اینشتین محسوب می شود، یا حداقل خودش این گونه فكر می كرد، تا اینكه در مورد صحت بعضی از مفهوم های ضمنی نسبیت به شك افتاد. دینگل به ویژه از متناقض نمای ساعت متحیر شد. طبق این متناقض نما، ساعتی كه نسبت به ساعت دیگر در حركت باشد، كندتر كار می كند. به نظر دینگل چنین چیزی هیچ معنایی ندارد و اینشتین اشتباه كرده است. وی حتی پس از آزمایش هایی كه در سال ۱۹۷۱ با استفاده از ساعت های اتمی بسیار دقیق نصب شده بر روی هواپیما انجام شد، از دیدگاه های خود دست بر نداشت. این آزمایش ها نشان داد كه میزان كند شدن ساعت ها دقیقا همان مقداری است كه نظریه اینشتین پیشگویی كرده بود.

 

۸ - آنتونیو ایگاس موئیز

پیشگام لوبوتومی

 

 

 

 

در سال ۱۹۳۵ یك عصب شناس پرتغالی به نام آنتونیو ایگاس موئیز شنید پس از آنكه بخشی از مغز یك شامپانزه پرخاشگر را برداشتند، شامپانزه آرام تر شده است. موئیز تصمیم گرفت در مورد انسان ها هم چنین كاری كند. وی به زودی اعلام كرد، از میان 20 بیمار پرخاشجو و عصبی پس از انجام عمل جراحی برای تخریب بخشی از مغزشان كه به پردازش سطح بالا مربوط است، 14 بیمار به طور كامل یا جزیی درمان شده اند. با نادیده گرفتن این نكته كه بیمار پس از انجام عمل جراحی به یك مرده متحرك تبدیل می شد، عمل جراحی از این هم فراتر رفت و تمام بخش جلویی مغز طی جراحی تخریب می شد.

نكته جالب توجه آنكه موئیز یكی از برندگان نوبل پزشكی سال ۱۹۴۹ بود. در آن هنگام هر سال بیش از پنج هزار عمل جراحی لوبوتومی در آمریكا انجام می شد. خوشبختانه این افراد پس از مدتی سلامت خود را به دست می آوردند.

 

۹ - سر رونالد فیشر

سیگار و سرطان ریه

 

 

 

اریخ دستیابی به شواهدی مربوط به اینكه سیگار باعث سرطان ریه می شود به دهه ۱۹۲۰ و پیشگامی آلمانی ها در این پژوهش ها و مقایسه میزان سرطان ریه در سیگارهای و غیرسیگاری ها برمی گردد. تا دهه ۱۹۵۰ شواهد مربوط به وجود این ارتباط قانع كننده بود. اما پروفسور سر رونالد فیشر از دانشگاه كمبریج كه بزرگترین متخصص آمار در جهان محسوب می شد، چنین نظری نداشت. وی استدلال می كرد این احتمال وجود دارد كه ژنی وجود داشته باشد كه هم باعث سیگاری شدن افراد شود و هم شانس ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهد و در نتیجه به نظر برسد كه سیگار باعث سرطان می شود. وی حتی حدس زد كه سرطان ریه باعث اقبال عمومی به سیگار می شود تا از نشانه های بیماری بكاهند. پژوهش در مورد دوقلوهای همسان كه ژن های یكسانی دارند و دیگر شواهد آماری اثبات كرد كه فیشر اشتباه كرده است.

 

۱۰ - ولفگانگ پائولی

وسواس در مورد عدد ۱۳۷

یك نظریه پرداز اتریشی به نام ولفگانگ پائولی كه یكی از برترین فیزیكدانان قرن گذشته بود، به دلیل اینكه نشان داد چگونه نظریه كوآنتوم شالوده تمام شیمی را تشكیل می دهد، جایزه نوبل سال ۱۹۴۵ را از آن خود كرد.  با این همه پائولی جلسه های درمانی منظمی با كارل یونگ روانشناس سمبلیك داشت.

وی همچنین بر این باور بود كه اعداد و به ویژه عدد ۱۳۷ از اهمیت كیهانی برخوردار است. این عدد برای فیزیكدانان بسیار مهم است، زیرا نظریه هایی كه قدرت نیروی الكترومغناطیسی جهان را بررسی می كنند، این عدد ظاهر می شود اما پائولی به این باور رسیده بود كه اهمیت عدد 137 ورای این چیزها است.

یكی از مسائلی كه در پژوهش های وی وجود داشت این نكته بود كه اندازه گیری های آزمایشگاهی نشان داده بود، مقدار واقعی این عدد  036137است. وی بر این باور بود تا آنكه به سرطان دچار شد. وی را در اتاق شماره 137 بیمارستانی بستری كردند و در نهایت همین بیماری وی را از پا درآورد.

 

 

*Second Coming Second Coming

رابرت متیوز


ترجمه: سلیمان فرهادیان

 

نقل از روزنامه شرق

 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

آخرین مقالات


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

مرز بین ایمان و تجربه  

نامه سرگشاده به حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی

آرشیو موضوعی

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟


 

 

free hit counters

Copyright © 2013 CPH Theory

Last modified 12/22/2013