English

Contact us

نظر دهید

تماس با ما

فارسی

Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

اخبار

آرشیو مقالات

 

سی پی اچ در ژورنالها

   

 

ستاره ی مصنوعی در آسمان جنوبی

 

 

 


اخترشناسان موفق شدند تا براي اولين بار ستاره اي مصنوعي را در آسمان شب ايجاد کنند.اين ستاره در فاصله ي ۹۰ کيلومتري از سطح زمين ،توسط ليزري بسيار قوي که در رصدخانه ي "سرو پارانال" در شيلي قرار دارد تشکيل شد.اين ستاره ي مصنوعي اخترشناسان را قادر مي سازد تا تنظيمات بهتري را براي حذف اثر جو بر تصاوير و رصد ها انجام داده و تصاوير واضح و دقيقي را از آسمان شب ثبت کنند.

سهند پيرباديان

 

 

 

  دانشمندان موفقيت جديدي را در رصدخانه ي "سرو پارانال" در شيلي جشن گرفتند.آنان با ايجاد اولين ستاره ي مصنوعي در نيمکره ي جنوبي آسمان ،اخترشناسان را قادر ساختند تا با جزئيات دقيق تري به مطالعه ي کيهان بپردازند.اين ستاره ي مصنوعي که با ليزر ايجاد شده است ،در نهايت به ايجاد سيستم هاي اپتيکي جديدي مي انجامد که قادرند اثرات جو بر روي تصاوير گرفته شده در تمام نقاط آسمان حذف کنند.

 

 

 

 

 

در ۲۸ ژانويه امسال ،پرتويي از نور ليزر با توان بالا که از "يپون" ،چهارمين تلسکوپ ۲/۸ متري در شيلي ،تابش مي شد ،ستاره اي مصنوعي را در آسمان و در فاصله ي ۹۰ کيلومتري سطح زمين ايجاد کرد.با وجود آنکه اين ستاره ۲۰ برابر کم نورتر از کم نورترين ستاره ي قابل رصد با چشم غير مسلح است ،براي سيستم هاي اپتيکي به اندازه ي کافي پرنور است تا بتوان به کمک آن اثرات جو را اندازه گيري و تصحيح کرد.وقوع اين اتفاق با شادي و اشتياق شديد افراد در اتاق کنترل يکي از پيشرفته ترين ابزار هاي نجومي جهان مواجه شد.

   پس از يک ماه تلاش و با همکاري کارکنان رصدخانه ي "پارانال" ،ليزر VLT پرتويي واضح و زيبا به قطر ۵۰ سانتي متر را در آسمان منتشر کرد."اين واقعه آغاز دوره ي جديدي از فعاليت سيستم هاي تصحيح اپتيکي براي سازمان فضايي اروپا محسوب مي شود."

   عموما ،وضوح تصاوير گرفته شده توسط تلسکوپ هاي زميني به دليل اثرات جو محدود است.اين اثر با استفاده از "اپتيک تصحيحي" تلسکوپ را قادر مي سازد تا تصاوير بسيار واضح مانند تصاوير گرفته شده از فضا در اختيار ما قرار دهد.به اين معنا که اجرام نجومي با دقت بيشتري بررسي خواهند شد و همچنين ستاره ها و اجرام کم نور تري را مي توان مشاهده کرد.براي انجام تصحيحات اپتيکي ،دانشمندان به يک ستاره ي راهنما و نسبتا پرنور در نزديکي منطقه ي در حال بررسي نياز دارند.براي انجام اين کار ،آنان با استفاده از ليزري بسيار قوي ،ستاره اي مصنوعي را در زمان لازم و در هر نقطه ي دلخوه از آسمان ايجاد مي کنند.

   اين پرتو ليزر که با طول موج مشخصي تابش مي شود باعث مي شود تا اتم هاي سديم موجود در جو زمين که در ارتفاع ۹۰ کيلومتري قرار دارند شروع به تابش کنند.منبع اين ليزر در آزمايشگاهي در زير رصدخانه قرار داشته و پرتو قوي ليزر توسط فيبري مخصوص به تلسکوپ تابش کننده منتقل مي شود.

   پس از موفقيت اوليه ،دانشمندان اين گروه ۱۲ روز به آزمايش و تصحيح تصاوير گرفته شده توسط ستاره ي مصنوعي جديد پرداختند."ريچارد ديويس" ،مدير پروژه ي ارتقاي منبع ليزر در موسسه ي "ماکس پلانک" مي گويد:"موفقيت اين پروژه در اين زمان کوتاه کار بسيار بزرگي بوده و قطعا بدون تلاش شبانه روزي اعضاي اين گروه در چند سال اخير امکان پذير نمي بود."

   قسمت دوم اين پروژه در بهار سال آينده با هدف بهتر کردن عملکرد اين سيستم قبل از ارائه ي آن به منجمين در سرتاسر دنيا انجام خواهد شد.اين تجربه به پيشرفت نسل بعدي تلسکوپ ها (تلسکوپ هاي بسيار عظيم که بين ۳۰ تا ۶۰ متر قطر دلرند) کمک بسزايي خواهد کرد.

 

 

 

 

گروه علمی نابغه های ایران


 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

آخرین مقالات


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

مرز بین ایمان و تجربه  

نامه سرگشاده به حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی

آرشیو موضوعی

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟


 

 

free hit counters

Copyright © 2013 CPH Theory

Last modified 12/22/2013