English

Contact us

نظر دهید

تماس با ما

فارسی

Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

اخبار

آرشیو مقالات

 

سی پی اچ در ژورنالها

   

 

رویای پرواز

 

 


 


نقاشی از پرواز اولین بالن در کاخ لامویت پاریس

 

دوشنبه 21 نوامبر، مصادف با روزی تاریخی است. 222 سال پیش (21 نوامبر 1783) در چنین روزی فیزیکدانان فرانسوی ژان فرانسوا پیلاتر دو روزیه (Jean-François Pilatre de Rozier)  و فرانسوا لورن (François Laurent)، مارکی آرلاند (Marquis d' Arlandes) ، اولین پرواز با بالون آزاد (بدون اتصال به زمین) را انجام دادند. 

 

در این پرواز 25 دقیقه ای، آنها مسیری به طول 5.5 مایل را بر فراز پاریس طی کردند. بالون پارچه ای آنها توسط برادران مونگولفیه (Montgolfier)  ژاک - اتین (Jacques-Étienne)  و ژوزف میشل (Joseph-Michel)  ساخته شده بود که مخترعین اولین بالون هوای گرم موفق در جهان هستند. 

انسان از دیرباز رویای پرواز را در سر داشته است. اساطیر یونان از مردی به نام دایدالوس (Daedalus)  نام برده اند که بالهایی از موم ساخت و لئوناردو داوینچی (Leonardo da Vinci)  در قرن پانزدهم طرحهایی از ماشینهای پرنده ترسیم کرد و درباره چیزی مانند هلیکوپتر به تصاویری دست یافت. اما تا دهه 1780، پرواز انسان به واقعیت تبدیل نشد. 

البته اولین ابزار پرواز، بالون مونگولفیه نبوده است بلکه وسیله ای به نام اورنی هوپتر (Ornithopter)  نام داشته است، هواپیمایی شبیه گلایدر با بالهایی آویخته که حول یک محور نوسان میکردند. 

بنا بر یک سند مبهم، در سال 1781، یک مهندس آلمانی به نام کارل فریدریش میرواین (Karl Friedrich Meerwein) ، موفق شد با اورنی هوپتر از زمین بلند شود. درجه صحت این سند هرچه باشد، ماشین پرنده میرواین هرگز نمیتوانست یک وسیله پرواز واقعی باشد و این بالون برادران مونگولفیه بود که انسان را برای اولین بار به آسمان برد. 

ژاک و اتین مونگولفیه در شهر ویدالو واقع در جنوب فرانسه به کار پر رونق تجارت کاغذ مشغول بودند. موفقیت مالی به آنها امکان داد که برای آزمایشهای علمی سرمایه گذاری کنند. 

آنها در سال 1782 کشف کردند که سوزاندن مواد محترقه در زیر کیسه کاغذی یا پارچه ای سبک، موجب به هوا رفتن کیسه میشود و از این پدیده نتیجه گیری کرند که دود، بادکنک (بالون) را به پرواز در میآورد، درواقع این هوای داغ است که موجب پرواز بادکنک میشود، اما این اشتباه آنها را از رسیدن به نتیجه درخشان کارشان باز نداشت. 

در چهارم ژوئن 1783، این دو برادر کشف خود را برای اولین بار به نمایش عمومی گذاشتند. یک بالون بدون سرنشین که با سوزاندن کاه و پشم گرم میشد، توانست 3000 فوت (تقریبا یک کیلومتر) از سطح زمین بلند شود و در فاصله دو مایلی محل پرواز فرود بیاید. 

در 19 سپتامبر، برادران مونگولفیه قبل از یک پرواز با سرنشین انسان، یک گوسفند، یک خروس و یک اردک را با یک بالون به آسمان فرستادند. این بالون به رنگ آبی لاجوردی و با گلهای زنبق طلایی تزیین شده بود. این بالون در حضور لویی شانزدهم از حیاط وسیع کاخ ورسای (Versailles)  به پرواز درآمد. حیوانات درون بالون به مدت 8 دقیقه در هوا شناور بودند و به فاصله دو مایل از محل پرواز به سلامتی فرود آمدند. 

در 15 اکتبر، ژان فروانسواز پیلاتر دو روزیه به یک پرواز آزمایشی دست زد که در آن بالون توسط کمندی به زمین متصل بود. این پرواز بسیار کوتاه بود ولی پیش درآمد مناسبی برای پرواز تاریخی بالون محسوب میشد. 

در 21 نوامبر، اولین پرواز بالون آزاد در مقابل عده فراوانی از تماشاگران مشتاق پاریس به وقوع پیوست. پیلاتر و آرلاند، که یک فرد اشرافی بود، از محوطه کاخ سلطنتی لامویت (Cháteau La Muette)  پرواز کرد و در حدود پنج مایل (بیش از 8 کیلومتر) در آسمان پرواز کرد و بشریت بالاخره مسیر خود بسوی آسمان را پیدا کرد. 

 

HistoricalChannel.com

 

 

 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

آخرین مقالات


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

آرشیو موضوعی

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟


 

 


يکشنبه 1 دي 1392

22 December, 2013 13:27

free hit counters

Copyright © 2013 CPH Theory

Last modified 12/22/2013