English

Contact us

نظر دهید

تماس با ما

فارسی

Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

اخبار

آرشیو مقالات

 

سی پی اچ در ژورنالها

   

 

نانو، فناوري نوظهور قرن

 

 

 


فناوري نانو، ايجاد و بهره برداري از مواد، قطعات و سيستم ها از طريق كنترل ماده در مقياس نانو متري- يعني همان سطح اتمي و مولكولي- است. اساس فناوري نانو، كار در اين سطح براي ايجاد ساختارهاي بزرگتر با سازماندهي مولكولي كاملاً جديد است. اين نانو ساختارها كه از كوچكترين بلوك هاي ساختماني شناخته شده ساخته مي شوند، كوچكترين اشياي ساخت بشر بوده و داراي خصوصيات و رفتار فيزيكي، شيميايي و زيستي جديدي هستند. هدف فناوري نانو، آگاهي و بهره گيري از اين خصوصيات و ساخت و استفاده مؤثر از آنها است.

در حال حاضر كنترل خصوصيات اجسام نانو مقياس، نقش مهمي در شاخه هاي مختلف علم همچون: فيزيك، شيمي، علم مواد، زيست شناسي، پزشكي، مهندسي و شبيه سازي رايانه اي دارد. همچنين با نانو ذرات مي توان سلول هاي سرطاني را مورد هدف قرار داده و آنها را از بين برد. سيستم هاي نانو مقياس، اين توانايي را دارند كه مسافت هاي مافوق صوت را كم هزينه تر و بازده رايانه ها را ميليون ها بار افزايش دهند. همچنان كه دانش بشري از چگونگي سازماندهي سيستم هاي طبيعي و زنده توسط رفتار مولكولي در مقياس نانومتري افزايش مي يابد و اين دانش مهم، رفته رفته در زمينه هاي علوم و پزشكي وارد مي شود، محققان براي توليد محصولات مبتني بر مقياس نانومتري ساخت بشر، به دنبال روش هاي سيستماتيك مي روند.

اساس همه مواد و سيستم هاي طبيعي برپايه مقياس نانومتري است. كنترل و تغييرات مواد در سطوح مولكولي به اين معني است كه مي توان خصوصيات و رفتار اجسام را به طور دقيق تغيير داد. بنابر اين فناوري  نانو مي تواند با تعيين خصوصيات جديدي براي مواد و سيستم ها در اين مقياس، توليد تمام اشياي ساخت بشر را از خودروها، تايرها و مدارات رايانه اي گرفته تا داروها و جايگزيني بافت ها تحت تأثير قرار دهد و باعث اختراع و ايجاد اشياي جديدي شود كه در هم نمي گنجد.

فناوري نانو در قرن بيست ويكم شاخه اي استراتژيك از علوم و مهندسي خواهد بود كه فناوري هاي مورد استفاده كنوني در ساخت و توليد پزشكي، توليد انرژي، صنايع نظامي، مديريت محيط زيست، حمل و نقل، ارتباطات، محاسبات و آموزش را از نو پي ريزي خواهد كرد. يكي از تحولات قرن بيست و يكم، تأثير فناوري نانو بر بهداشت، دارايي و امنيت مردم جهان خواهد بود كه اثرات آن لااقل به اندازه اثرات تمام محصولات قرن گذشته نظير آنتي بيوتيك ها، مدارات مجتمع و پليمرهاي ساخت دست بشر است.

در حال حاضر فعاليت دانشمندان در زمينه هاي: كاربرد مواد چند لايه الگودهي شده در نسل جديدي از سنسورهاي زيستي و شيميايي؛  قطعات سوئيچينگ مقياس نانو براي بهبود ظرفيت حافظه رايانه با ضريب يك ميليون برابر، پروب هاي پزشكي كوچك كه بافت هاي سالم را از بين نمي برند، سيستم هاي نوين تزريق دارو و ژن، سراميك هاي نانوساختاري به صورت آلاينده زداها براي محيط زيست پاكيزه تر، در حال شروع است. 

در ميان كشورهاي فعال در زمينه فناوري نانو، آمريكا و ژاپن بيشترين اختراعات را ثبت كرده اند، پس از آنها چين با رشد چشمگير خود در حال كم كردن فاصله خود با اين دو كشور است. استراليا علي رغم سهم بسيار اندك در انتشار مقالات، در اختراعات ثبت شده جزو پنج كشور اول دنيا است.

در ميان عناصر پايه، نانو ذرات و نانو لوله ها بيشترين موارد استفاده را در اختراعات ثبت شده داشته و به دليل تنوع و قابليت هاي كاربردي بالا، سهم استفاده از آنها رو به افزايش است. در مورد سهم كاربردهاي مختلف در اختراعات ثبت شده شاهد توزيع نسبتاً يكنواخت مي باشيم كه خود نشانگر نفوذ فناوري نانو در صنايع مختلف است. با اين وجود، سراميك ها به همراه موارد مرتبط با صنعت الكترونيك، برتري نسبي را نسبت به ديگر صنايع دارا هستند و كاربرد آنها در اختراعات فناوري رو به افزايش است.

كوتاه سخن اين كه فناوري نانو يكي از فناوري هاي نوظهور در قرن ۲۱ است كه انتظار مي رود تحولي عظيم در بخش هاي مختلف براي بشر ايجاد كند و رقابت هاي صنعتي را بهبود دهد. در سراسر جهان سرمايه گذاري هاي عمومي در تحقيق و توسعه اين فناوري از مرز ۴۰۰ ميليون يورو در سال ۱۹۹۷ به ۳ ميليارد يورو در حال حاضر افزايش يافته است.

 

فهيم محمد

روزنامه همشهری


 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

آخرین مقالات


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

آرشیو موضوعی

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟


 

 


يکشنبه 1 دي 1392

22 December, 2013 13:27

free hit counters

Copyright © 2013 CPH Theory

Last modified 12/22/2013