English

Contact us

نظر دهید

تماس با ما

فارسی

Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

اخبار

آرشیو مقالات

 

سی پی اچ در ژورنالها

   

 

كاترينا یا خشم خدای باد؟

 

 

 


 

گردباد مردم را از خانه ها فرارى داد

 

 

گردباد شديدى به نام گردباد «كاترينا» در ايالت مى سى سى پى آمريكا به قيمت جان بيش از ۵۰ نفر تمام شد. ۳۰ نفر از مردم كه در يك مجموعه آپارتمانى زندگى مى كردند در نتيجه سيلاب خفه شدند، عده اى نيز زير آوارها جان خود را از دست دادند. ريشه كن شدن و سقوط شمار كثيرى از درخت ها نيز باعث مرگ عده اى ديگر شد. اين گردباد كه شدت آن درجه ۴ تخمين زده شد، با سرعتى معادل ۲۶۰ كيلومتر در ساعت به سواحل جنوب شرقى خليج مكزيك رسيده و در ايالت هاى لوئيزيانا، مى سى سى پى و آلاباما نابودى هاى فراوانى به بار آورد. مقامات شهرى در هراس بودند كه مبادا شهر نيواورلينز، كه بخش هايى از آن پائين تر از سطح  آب دريا بنا شده است، توسط اين گردباد نابود شود. تقريباً يك ميليون نفر از ساكنان اين شهر از خانه هاى خود گريختند. كسانى كه در شهر باقى مانده بودند، اجباراً در پناهگاه هاى مناسب و استاديوم ورزشى شهر جاى داده شدند. در اينجا از شما دعوت مى كنيم با ما نگاهى به شيوه به وجود آمدن و چرخه زندگى گردباد هايى همچون گردباد «كاترينا» داشته باشيد.


•••
 

Hurricane به گردباد هايى گفته مى شود كه بر فراز اقيانوس ها و درياهاى مناطق حاره اى، به سرعتى معادل ۱۱۸ كيلومتر در ساعت يا بيش از آن مى رسند. اين گردباد ها معمولاً در فاصله زمانى ماه مه تا دسامبر به وجود مى آيند اما دوره رسمى به وجود آمدن آنها از اول ماه ژوئن تا سى ام دسامبر است. اينگونه گردبادها ممكن است تا دو هفته دوام داشته باشند و سطوح گسترده اى تا حد صد كيلومتر مربع را ويران سازند.

لغت Hurricane  از زبان سرخپوستان منشاء مى گيرد و در واقع به معناى «خداى باد» است.

از آنجايى كه گردبادها سرعت زيادى دارند و موجب به وجود آمدن موج هاى پرارتفاع آب و همچنين رگبارهاى شديد مى شوند، خطرات زيادى را براى طبيعت و انسان ها به همراه مى آورند. بيشترين خسارت هاى ثبت شده را در سال ،۱۹۹۲ گردبادAndrew به بار آورد كه تقريباً بالغ بر ۳۰ ميليارد دلار مى شد. يكى از ويژگى هاى معروف اين گردبادها «چشم» گردباد، يعنى بخش درونى گردباد است كه از مشخصات آن، وزش ضعيف باد و منطقه اى خالى از ابر و باران هستند. در گذشته هنگامى كه چشم گردباد از منطقه اى عبور مى كرد برخى از مردم تصور مى كردند كه گردباد به پايان رسيده است. اما در واقع پس از عبور اين هسته آرام، قدرت عظيم گردباد دوباره به نابودى ساخته هاى دست طبيعت و انسان ادامه مى دهد. زمانى كه گردبادها با جبهه پيشين خود به مدارهاى ميانى كره زمين مى رسند مى توانند به يك سيستم توده هواى فشار پائين مناطق غيرحاره تبديل شوند و حتى در قاره اروپا موجب بارش رگبارهاى شديد شوند. گردبادها بر فراز دريا و در برابر سواحل آفريقاى غربى به وجود مى آيند، بدين ترتيب كه دماى آب دريا بايستى حداقل ۲۷ درجه سلسيوس باشد.

 آب دريا بخار شده، به بالا مى رود و ابرهاى بزرگ و بارورى را به وجود مى آورد. در ادامه يك توده هواى مناطق حاره با فشار كم تشكيل مى شود. از طريق بالا رفتن اين توده هوا بر فراز هواى گرم سطح آب دريا، هوا جريان مى يابد زيرا اختلاف فشار وجود دارد. اين توده هاى هواى بالارونده، از طريق اثر كوريوليس به خاطر گردش زمين به چرخش در آمده و بدين ترتيب يك گردباد به وجود مى آيد. انرژى توليد شده از طريق تبخير آب توده هاى هواى مرطوب دريا، تحت تاثير نيروى كوريوليس به يك انرژى حركتى تبديل مى شود و سرعت آن به آرامى افزايش مى يابد. ابتدا توفانى با سرعت حدود ۶۲ كيلومتر در ساعت در مناطق گرمسير ايجاد مى شود. اگر تمامى شرايط مناسب موجود باشند، سرعت چرخش آن افزون تر مى شود. اين توفان به تدريج به پيش مى رود و به يك گردباد تبديل مى شود. اين چرخه، از توليد يك توفان مناطق حاره گرفته تا از ميان رفتن گردباد بر فراز خشكى يا آب هاى سردتر، مى تواند عمرى تقريباً يك تا ۴ هفته داشته باشد. در حال حاضر در ايالت هاى مصيبت زده آمريكا تيم هاى امداد در جست وجوى قربانيان هستند.

DW-WORLD.DE  http://www.sharghnewspaper.com/840613/html/scienc.htm

 

كاترينا و دوركاويی و سيستم های اطلاعات جغرافيايي

 

خبري در مورد استفاده از سيستم هاي اطلاعات جغرافيايي و دور كاوي در طوفان اخير كاترينا خواندم كه بد نديدم در اين جا اشاره اي به آن بكنم.

 

در طوفان اخير شركت

Leica Geosystems  با ارائه خدمات ويژه اي به سازمان ها و ارگان هاي دولتي كه در گير اين واقعه بودند ، كمك كرده است. روش عمل به اين شكل بوده كه علاوه بر در اختيار قرار دادن نرم افزار هاي GIS اي و دوركاويي به همراه سخت افزار مورد نياز – البته با لايسنس هاي موقت – با ارائه آموزش هاي مناسب تعداد قابل توجه اي از افراد اين ارگان ها و تيم هاي مواجه با بلايي طبيعي را آموزش داده است كه قابليت استفاده و تفسير تصاوير هوايي و ماهواره اي و انجام پردازش هاي  GIS  را داشته باشند.

 از جمله كار هاي كه سيستم ارائه شده در اختيار كاربران آن قرار داده است مي توان به موارد زير اشاره كرد:

-آناليز و بررسي روند پيش روي و عقب نشيني آب

-مقايسه اطلاعات بعد و قبل از وقوع طوفان براي بررسي ميزان خسارات و يا پيدا كردن اثر عوارض موجود مانند جاده ها و ساختمان ها

-استفاده از اطلاعات و ابزار ها براي استفاده توام با GPS  براي ناوبري و tracking

-استفاده از قابليت هاي ديد سه بعدي براي شناسايي بهتر محل هاي در معرض خطر

-جستجو اماكن حادثه خير

 

وبلاگ الماسی


 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

آخرین مقالات


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

آرشیو موضوعی

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟


 

 


يکشنبه 1 دي 1392

22 December, 2013 13:27

free hit counters

Copyright © 2013 CPH Theory

Last modified 12/22/2013