English

Contact us

نظر دهید

تماس با ما

فارسی

Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

اخبار

آرشیو مقالات

 

سی پی اچ در ژورنالها

   

 

شفق قطبی

 

 

 


 

 

 

 

باد خورشيدي و ميدان مغناطيسي زمين

باد خورشيدي حاصل پرتاب مواد با دماي زياد از قسمت تاج خورشيد است . سرعت باد های خورشيدي متفاوت مي باشد و سرعت متوسط آن را مي توان حدود 500 كيلومتر در ثانيه در نظر  گرفت . بدين ترتيب ذرات موجود در باد خورشيدي حدود 5 روز طول مي كشد تا به زمينبرسند ( توجه شود كه نور خورشيد 3/8  دقيقه طول مي كشد تا به زمين برسد) و در ميدان مغناطيسي كرة زمين به دام بيافتد . باد خورشيدي تا حدود 1 واحد نجومي پس از مدار پلوتو نيز امتداد مي يابد . ماهيت باد خورشيدي از ذرات اتمي باردار تاج خورشيد مي باشد كه عمدتاً داراي پروتون و الكترون مي باشد .

انفجارهاي مهيب در سطح خورشيد كه روشنايي خيره كننده اي دارد , شراره هاي خورشيدي ناميده مي شود كه بادهاي خورشيدي را ايجاد كرده و سبب مي گردد كه شفق گسترش يابد و حتي در     عرض هاي جغرافيايي پايين نيز ديده مي شود.

چرا وقتي كه باد خورشيدي به زمين مي رسد شفق شكل مي گيرد ؟

جو زمين لايه اي است كه قسمت بيروني آن 10 تا 100 برابر شعاع زمين گسترده شده و به شدت يونيزه شده مي باشد ، وقتي كه   باد هاي خورشيدي به ذرات كوچك هوا كه همه جا را احاطه كرده اند , برخورد مي كند انرژي الكتريكي توليد مي كنند . اين انرژي وقتي كه بادهاي خورشيدي از ميان جو كه از لحاظ الكتريكي هادي است عبورمي كند توليد مي گردد.

الكتريسته اي كه توليد  مي شود انرژي را به الكترون هاي موجود در هواي رقيق مي رساند كه باعث مي شود آنها در طول خطوط قطب هاي مغناطيسي زمين به جريان در آيند . برخورد الكترون ها در لايه هاي بالايي جو پرتوافكني اي به نام شفق  توليد مي كند.

 چرا شفق به شكل حلقه مشاهده مي شود؟

ذرات باد خورشيدي كه بر روي سطح خورشيد توسط مغناطيس خود خورشيد مغناطيسي مي شوند , اثر متقابل يا فعل و انفعالات بين ذرات مغناطيسي خورشيد و مغناطيس زمين فضايي را پديد مي آورند كه ميدان مغناطيسي ناميده مي شود . در اين فضا شارژالكتريكي توليد مي شود و اين شارژ ذرات پيرامون سطح فضاي مغناطيسي را شتاب مي دهد  و اين امر باعث مي شود كه آنها در طول خطوط ميدان مغناطيسي جريان مي يابند و به بالاي جو پيرامون قطبهاي شمال و جنوب ضربه مي زنند . با تخليه شدن بارهاي الكتريكي در اين برخورد شفق شكل مي گيرد . شكل حلقوي شفق توسط راهي كه خطوط مغناطيسي از زمين سرچشمه مي گيرند توزيع مي شود.

الكترون هايي كه در طول مرز بين اين بخشها از حلقه ها در لاية بالايي اتمسفر به دام مي افتد به شكل حلقه اي شفق شكل مي دهند به طور معمول شفق در مناطقي مثل : سيبري ، آلاسكا، قطب جنوب ، شمال كانادا و شمال اروپا و در نهايت شمال و جنوب زمين قابل ديدن است   فعاليت هاي خورشيد هر 9 تا 11 سال اوج مي گيرد.

اين فعاليت هاي خورشيدي باعث شتاب گرفتن باد خورشيدي مي شود و آن را در ميدان مغناطيسي گسترش مي دهد . باد خورشيدي مقدار زيادي از خطوط نيروي مغناطيسي را كج مي كند در ماكسيمم وضع فعاليت خورشيدي به اندازة كافي قوي است تا يك شفق عظيم خلق كند و نتيجة بسيار مهيجي در بردارد شعله هاي خورشيدي باعث مي شود شفق حتي در عرضهاي  پايين تر قابل ديدن باشد.

مترجم: نگین سرشار

گروه علمی نابغه های ایران


 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

آخرین مقالات


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

آرشیو موضوعی

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟


 

 


يکشنبه 1 دي 1392

22 December, 2013 13:27

free hit counters

Copyright © 2013 CPH Theory

Last modified 12/22/2013