English

Contact us

نظر دهید

تماس با ما

فارسی

Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

اخبار

آرشیو مقالات

 

سی پی اچ در ژورنالها

   

 

مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما- دانشگاه آزاد اسلامی

 

 

 

چکیده:

 

مركز تحقيقات فيزيك پلاسما در مجتمع دانشگاهي به مساحت 500 هكتار از ناحيه شمال غربي تهران در فضايي به مساحت 3000 مترمربع مي‌باشد. اين مركز از سال 1373 فعاليت‌هاي تحقيقات كاربردي خود را در زمينه‌هاي فيزيك اتمي و ملكولي و حالت جامد آغاز نموده و در حال حاضر با توجه به برنامه‌هاي توسعه اقتصادي و اجتماعي كشور همكاري گسترده‌اي با دانشگاه‌ها و ساير مراكز تحقيقاتي داخل وخارج به عمل مي‌آورد.

 

 

 

متن:

 مركز تحقيقات فيزيك پلاسما در مجتمع دانشگاهي به مساحت 500 هكتار از ناحيه شمال غربي تهران در فضايي به مساحت 3000 مترمربع مي‌باشد. اين مركز از سال 1373 فعاليت‌هاي تحقيقات كاربردي خود را در زمينه‌هاي فيزيك اتمي و ملكولي و حالت جامد آغاز نموده و در حال حاضر با توجه به برنامه‌هاي توسعه اقتصادي و اجتماعي كشور همكاري گسترده‌اي با دانشگاه‌ها و ساير مراكز تحقيقاتي داخل وخارج به عمل مي‌آورد. مركز تحقيقات با هدف گسترش علوم و تكنولوژي به اجراي پروژه‌هاي تحقيقاتي، اعم از بنيادي، كاربردي و قراردادي در زمينه فيزيك اتمي وملكولي و فيزيك حالت جامد مي‌پردازد.

 

 

 

 

 

 

همچنين با تأسيس دوره‌هاي تحصيلات تکميلي در مقاطع كارشناسي ارشد، دكتري و نيز آموزش‌هاي كوتاه مدت داخلي وخارجي به آموزش بخشي از نيروي انساني متخصص پرداخته است.

 

 

 

الف- تحقيقات در زمينه فيزيك اتمي و ملكولي

بخش تحقيقات فيزيك اتمي وملكولي با توجه به امكانات و تجهيزات يكي از پيشرفته‌ترين مراكز تحقيقاتي كشوراست كه بخشي از فعاليت‌هاي آن شامل تحقيق در زمينه كاربرد فيزيك پلاسما و فيوژن مي‌باشد.
توكامك IR- T1
توكامك IR- T1 در سال 1373 به منظور پيشبرد تحقيقات و مطالعات پيشرفته در زمينه فيزيك پلاسما (پلاسماي داغ) و همجوشي هسته‌اي در اين مركز نصب و راه اندازي گرديد.
توكامك IR-T1 در زمره توكامك‌هاي كوچك و با راندمان بالاي جهان محسوب مي‌شود. اين سيستم، جهت اندازه‌گيري وتشخيص پارامترهاي پلاسما داراي دستگاه‌هاي تشخيصي حساس مانند طيف نگار تك كاناله در بازه طول موج نور مرئي، سيستم پنج كاناله پخش سيكلوتروني الكترون، گيرنده‌هاي اشعه ايكس، ليزر تك كاناله هيدروسيانيد، پيچه‌هاي مغناطيسي ميرنوف و پروب دوبل لانگموير مي‌باشد.

 

 

 

 

اين توكامك از نوع ترانسفورمري بدون غشاي هادي و سيستم منحرف كننده ناخالصي هاست. مساحت، ارتفاع و وزن آن به ترتيب 6/1 متر مربع، 5/2 متر و 7/2 تن مي‌باشد. توكامك فوق از پنج سيستم اصلي زير تشكيل يافته است:
1- پيچه‌هاي ميدان مغناطيسي تروئيدال: شامل 16 پيچه كه هر كدام 20 دور دارد. 
2- پيچه هاي سيستم گرمايي اهمي: شامل پنج پيچه كه چهار تاي آن داراي 4،6،6،4 دور و ديگري سلونوئيد مركزي كه داراي 240 دور است و محور اصلي توكامك را نيز تشكيل مي دهد. 
3- پيچه‌هاي ميدان مغناطيسي عمودي: شامل 4 پيچه است كه دو تاي آن در بالا و پايين توكامك و دوتاي ديگر در غلاف سلونوئيد مركزي قرار دارند.
4- چمبره خلاء: اين محفظه از جنس Stainless Steel با آلياژ كروم ساخته شده، قطر داخلي آن 00/32 سانتي متر و ضخامت آن 40/0 سانتي متر است.

 

 

 

 

 

 

5- ساختار نگه دارنده توكامك: ميزي كه كليه اجزاي اصلي توكامك بر روي آن محكم شده است از جنس پشم شيشه فشرده و چوب مي‌باشد، اتصالات از نوع فلز مس بدون اكسيژن (OFC) و حلقه‌هاي اتصالي از نوع Vition. است . پارامترهاي اصلي اين توكامك به قرار زير است:


R=45.00cm, a=12.50cm, IP=20-40 KA
Td = 18-26ms, B t = 0.6-0.9 Tesla,
V loop = 2.6-8V, n e =0.7-3 × 1013 1/cm3, Z eff < 2

 

 

 

ب- تحقيقات در زمينه فيزيك حالت جامد:

شاخه فيزيك حالت جامد در علم فيزيك توجه خاصي را به خود جلب كرده است و با توجه به اهميت اين شاخه از فيزيك، تحقيقات كاربردي در اين زمينه از اهداف اصلي اين واحد مي‌باشد.
از جمله تجهيزات پيشرفته موجود در مركز تحقيقات فيزيك پلاسما در اين زمينه مي‌توان به موارد ذيل اشاره كرد:
1- دستگاه كاشت يون و شتابدهنده پلاسما(Ion Implanter and Plasma Accelerator)
مطالعه اثر كاشت بون‌هاي مختلف در سطح جامدات( فلزات، نيمه هاديها و ....) تأثير آن در تغيير خصوصيات فيزيكي آنها از برنامه‌هاي اين مركز مي‌باشد. همچنين در اين مركز امكانات كاشت يوني براي تغييرات سطحي و فرآيندهاي مؤثر بر لايه كاشته شده از جمله سخت كردن، ايجاد آلياژهايي كه از فازهاي متالوژيكي (nonequilibrium Phase غير قابل ايجاد به روش‌هاي معمول حرارتي، ايجاد تنوع در يون‌هاي كاشته شده براي افزايش ويژگي‌هاي مكانيكي، الكتريكي، حرارتي و خوردگي فلزات و سراميك‌ها مورد تجزيه و تحليل قرار مي‌گيرد. مشخصات كاشت يوني اين مركز به قرار زير مي‌باشد.
گازهاي مورد استفاده Ar, N2,O2,Co2
جريان كل شتاب دهنده يون‌ها 5-25mA
انرژي كاشت يوني 30KV
ابعاد پوششي پرتو يوني 110 20mm2
قدرت 25KW
يكي از اهداف در دست انجام مركز ارتقاء دستگاه موجود و استفاده از گستره وسيعتري از يونها و انرژي‌هاي بالاتر مي‌باشد.

 

 

 

 

 

 

2- اسپكترومتري جرمي يون ثانويه (Secondary Ion Mass Spectrometry) SIMS 
اسپكترومتري جرمي يون ثانويه(SIMS) از پيشرفته ترين و توانمندترين تكنيكهاي آناليز سطح موجود در جهان مي‌باشد. با وجود چنين دستگاهي در مركز تحقيقات فيزيك، محققين كشورمان براي اولين بار در خاورميانه از امتياز دسترسي به پيشرفته ترين دستگاه آناليز سطح برخوردار خواهند بود. 
در دنياي امروز رفتار سطح مواد در زندگي ما بسيار مهم است و زمينه‌هاي وسيعي در تكنولوژي مواد وجود دارد كه از تكنيكهاي آناليز سطح هم در تحقيقات وهم در كنترل كيفيت سود مي‌جويند. طي سالهاي تكنيكهاي بسياري براي جنبه‌هاي مختلف فيزيك و شيمي سطح ايجاد شده ولي تنها تعداد كمي از آنها در علم سطح و آناليز سطح مورد استفاده وسيع قرار گرفته‌اند.

 

 

 

 

 

 

نمايي از دستگاه SIMS به دليل ماهيت طيف جرمي داده‌ها، بسيار توانمند است. حساسيت بسيار بالاي آن، تشخيص يک اتم ناخالصي در ميان يک ميليارد اتم، ppb، يا در ميان يک ميليون اتمppm و تفکيک عمق خوب ( معمولاً بين چند نانومتر تا چند ده نانومتر) اين تکنيک را براي دانشمندان جذاب ساخته است . همچنين SIMS يک آميزه منحصر بفرد از حساسيت بالا براي تمام عناصر، از هيدروژن گرفته تا اورانيوم(با حد آشکارسازي پايين‌تر از ppm باي اکثر آنها)، تفکيکي عرضي بالا (پايين‌تر ازnm100) پارازيت زمينه خيلي کم و گستره ديناميکي بالا را فراهم مي‌کند و به همين دليل در تحقيقات پيشرفته مواد کاربرد بسيار دارد. SIMS عبارت از اسپکترومتري ذرات يونيزه‌اي است ه از يک سطح معمولاً جامد، که تحت بمباران ذرات اوليه پر انرژي قرار گرفته‌اند، منتشر مي‌شوند. ذرات اوليه ممکن است الکترونها، يونها، ذرات خنثي يا فوتونها باشند و ذرات ثانويه، الکترونها، ذرات خنثي، يا يونهاي اتمي وخوشه‌اي خواهند بود. اکثريت ذرات منتشر شده خنثي، و تنها کسر کوچکي از آنها يونيزه هستند که توسط اسپکترومتري جرمي آشکار سازي و آناليز مي‌شوند و اطلاعاتي در مورد ترکيب عنصري، ايزوتوپي و مولکولي بالاترين لايه‌هاي اتمي سطح مي‌دهند.

 

 

 

 

 

 

   دستگاه SIMS موجود درمرکز تحقيقات فيزيک مدل IMS6F و از نوع قطاع مغناطيسي (Magnetic Sector) مي‌باشد. اين وسيله داراي قطاع مغناطيسي کاملاً اتوماتيک است که کارايي خيلي بالايي را در مد ديناميک و مد استاتيک فراهم مي‌کند و به عبارت ديگر ترکيب کننده تواناييهاي دو مد عمل ميکروسکوپي و ميکروپروبي است. مد ميکروسکوپي بدين معني است که شبيه ميکروسکوپ نوري کار مي‌کند و مد ميکروپروب شبيه SEM است. مد ميکروسکوپي براي آناليز سطوح بزرگ با گستره تفکيک 0.5 تا 10 ميکرومتر استفاده مي‌شود و براي تفکيک عرضي بهتر از m 0.5 مي‌توان از مد ميکروپروبي استفاده کرد.
کاربردهاي تکنيکSIMS: 
    بعضي از زمينه هاي کاربرد SIMS عبارتند از : نيمه رساناها، علم مواد، زمين شناسي، متالوژي، مواد آلي و ....
نيمه رساناها: در سالهاي اخير پيشرفته سريع ميکروالکترونيک نياز به قطعات با کارايي بالاتر داشته و اين جريان همچنان ادامه دارد. براي موفقيت در اين زمينه، فرآيند توليد چنين قطعاتي نياز به کنترل پارامترهاي کليدي مانند ترکيب بالک، توزيع ناخالصي وارد شده در سطح و عمق، تميزي سطح ويفرها و ... در مراحل مختلف دارد .براي تمام اين نيازهاي آناليزي SIMS ابزاري توانمند است. براي مثال کنترل توزيع As در عمق در مساحتهايي به کوچکي m2 1 با حد آشکار سازي در محدود 1-10ppm، قابل انجام است . همچنين کاربرد ديگر اين دستگاه در زمينه آناليز لايه‌هاي نازک مي‌باشد که نياز به تواناييهاي تفکيک بالاي SIMS دارد..

 

 

 

 

 

 

توزيع آرسينيک روي سطح نمونه ترانزيستور 30*30 ميکرومتر در مدار مجتمع (IC)
علم مواد: قابليتهاي آناليز ايزوتوپيSIMS بطور وسيعي براي بررسي فرآيندهاي نفوذ در مواد بوسيلة يک منبع ديفيوژن غني شده با يک ايزوتوپ پايدار داراي فراواني طبيعي پايين ( براي مثال 18O,13C,D و ...) استفاده مي‌شود . بعلاوه حساسيت بالاي ترکيب شده بااندازه زير ميکرون پروب، بررسي توزيع عنصري بسيار کوچک در مساحت‌هاي کم مانند مرزدانه‌ها و فصل مشترک را به منظور فهم بهتر از خواص مواد مرکب فراهم مي‌کند.

 

 

 

 

 

 

دانه الماس مصنوعي رشد داده شده روي زير ليه موليبدنيوم
زمين شناسي: ويژگيهاي مهم تکنيک SIMS در زمين شناسي عبارتند از: 
• آناليز عنصر سبک (شامل H)
• آناليز عنصر ناچيز در نمونه ( گستره غلظت پايين تا کمتر ازppm 100 و غلظت بالا تا دهم درصد) 
• آناليز ايزوتوپي
• پروفايل‌گيري در عمق و تصوير‌گيري
• آناليز در مقياس ميکرون( حجم چند ميکرومتر مکعب)
• آناليز در حال کار
• راحتي تهيه نمونه
زمينه‌هاي کاربرد SIMS در زمين شناسي عبارتند از: 
الف)زئوشيمي ب) کرونولوژي
متالوژي: پروفايل‌گيري و تصويرگيري کاربردهاي اصلي SIMS در متالوژي هستند. مد تصويرگيري مي‌تواند براي توزيع عناصر سبک(C,O,N,B,H) با حساسيت بالا ومد پروفايل‌گيري عمق، جهت مشخص کردن رفتار سطح مواد استفاده شود.

 

 

 

 

 

 

بيولوژي: قابليتهاي آناليز ايزوتوپيSIMS يک روش منحصر بفردي براي تعيين توزيع مولکولهاي دارويي مشخص شده با ايزوتوپهاي پايدار در سلولها ارائه مي‌دهد. بنابراين بيولوژيست به اطلاعات با ارزشي براي يک فهم بهتر از مکانيزم عمل دارو در درمان دست مي‌يابد.
مواد آلي: در طول کندوپاش(Sputtering) مواد آلي بوسيله ذرات اوليه با انرژي چند Kev نشر يون مولکول شامل قطعات مولکولي بزرگ نيز مي‌شود که ترکيب سطح آن را نيز مي‌توان بدست آورد.

 

 

 

 

 

 

نحوه توزيع و نفوذ zn در ساختار چند ليه

 

 

 

از مشخصات دستگاه SIMS بطور خلاصه مي‌توان موارد زير را نام برد:


2-الف) آناليز SIMS ديناميک:

 

SIMS ديناميک بطور وسيعي براي آناليز در عمق، بالک يا تعيين توزيع عناصر با غلظت پايين استفاده مي‌شود گذردهي بالا و درخشندگي زياد منابع يون اکسيژن و سزيم امکان مي‌دهد تا به حد نهايي آشکار سازي دست يابيم.

 

 

 

2-ب) آناليز SIMS استاتيک:
 

SIMS استاتيک براي آناليز تک لايه، ساختار شيميايي، و آناليز کمي مواد آلي بکار مي‌رود. اين کار با چگالي جريان خيلي پايين باريکه يوني اوليه انجام مي‌شود.IMS 6F بطور موفقيت ميزي براي آزمايشهاي SIMS استاتيک بدليل قابليت ارسال دز يون اوليه پايين و گذردهي بالاي سيستم اپتيکي استفاده مي‌شود.

 

 

 

2-ج) آناليز عايقها:

 

مشکل هميشگي آناليز عايقها باردار شدن سطح آنها در اثر بمباران ذرات باردار جهت آناليز بوده است. تفنگ الکتروني در IMS 6 F نزديک سطح نمونه يک ابر الکتروني با انرژي خيلي پايين توليد مي‌کند و بار ايجاد شده روي سطح را خنثي مي‌نمايد تا آناليز عايقها به خوبي ممکن شود.

 

2-ه) تصوير گيري مستقيم يوني منحصر بفرد:

 

در ميکروسکوپ يوني IMS 6F يک باريکه يوني اوليه پهن به سطح نمونه مي‌تابد، يونهاي ثانويه از تمام نقاط تحت تابش باريکه منتشر و سپس بطور همزمان پس از عبور از فيلتر جرمي جمع‌آوري و نمايش داده مي‌شود و تفکيکهاي عرضي زير ميکرون قابل دسترس خواهند شد. بعضي از مزاياي تصويرگيري يوني عبارتند از:

 

  • تفکيک عرضي تصوير مستقل از قطر باريکه اوليه  سطح بزرگ، ميرکوگرافهاي با حساسيت ترکيبي بالا( تا مرتبهppm)

  • راحتي تعيين موقعيت ناحيه مورد نظر جهت آناليز

  • پروفايل‌گيري سريع عمق

  • تشخيص راحت هم خطي صحيح سيستم اپتيکي

 

2-و) تصويرگيري برتر ميکروپروب يوني سزيم واکسيژن:
 

در ميکروپروب يوني، يک باريکه يوني اوليه متمرکز شده، سطح نمونه را جاروب مي‌کند. يونهاي ثانويه به ترتيب جمع‌آوري مي‌شوند، سپس سيگنال به CRT مدوله مي‌شود و جاروب کردن CRT با جاروب کردن باريکه هماهنگ مي‌شود. بنابراين مزيت آن دارا بودن حساسيت آناليزي بالا روي سطوح خيلي کوچک است.

 

 

 

2-ز) توان تفکيک جرمي خيلي خوب:
 

اسپکترومتر کانوني کننده دوگانه، بطور ويژه طراحي مي‌شود تا در هر مد ميکروسکوپي وميکروپروبي به خوبي عمل کند.

 

2-ج) مشخصات نمونه‌ها:
 

شکل: جامدات بلوري يا غير بلوري، جامدات با سطح تغيير يافته، زير لايه‌ها با لايه نازک نشانده شده روي آنها، و سطوح مسطح و هموار مورد قبولند. پودرها بايد درون ورقه فلزي نرم(براي مثال اينديم) پرس يا بصورت قرص فشرده شوند.
 

  • اندازه: متغير اما نوعاً1cm × 1cm × 1mm

  • تهيه نمونه: انجام کار قبلي روي نمونه براي هيچ يک از آناليزهاي سطح يا عمق لازم نيست. پوليش کردن تنها در آناليز ميکروساختاري يا عنصري لازم است.

  • زمان تخميني آناليز: يک يا چند ساعت براي هر نمونه

  •  

     

     

     

     

     

    3- دستگاه ميکروسکوپ پروب روبشي (Scanning Probe Microscopy) SPM
    اين دستگاه يک ميکروسکوپ با قدرت تفکيک بالا است که قادر است تصاوير سه بعدي از سطح نمونه با بزرگنمايي حداکثر 108 در اختيار کاربر قرار دهد. دستگاه SPM موجود در مرکز تحقيقات مدل Auto Probe CP ساخت شرکت Park Scientific آمريکا مي‌باشد. از اين دستگاه براي بررسي Topography سطح و به عبارت ديگر Morphology سطح در مقياس اتمي استفاده مي‌شود.
    در اين ميکروسکوپ از يک Tip يا Probe بسيار ظريف نوک تيز که نوک آن چند اتمي است، استفاده مي‌شود. با استفاده از اين Tip يا Probe روي سطح نمونه Scan مي‌کنيم. لذا بدليل کوچک بودن ابعاد نوک Tip مي‌توان پستي و بلندي‌هاي روي سطح را مشخص نمود و بوسيله دستگاه ردياب اطلاعات را دريافت و بررسي نمود.

     بر اساس اينکه براي Detect از چه تکنيکي استفاده مي‌شود،  

    دستگاه SPM به دو مدکاري اصلي AFM و STM  تقسيم  مي‌شود.

     

     

     

     

     

     

    در مد (Scanning Tunneling Microscopy)STM، از پديده تونل‌زني کوانتمي استفاده مي‌شود. در اين روش براي ايجاد تابع کار لازم جهت داشتن جريان تونل زندي از باياس الکتريکي استفاده مي‌شود. بنابراين از اين تکنيک صرفاً جهت بررسي مواد هادي و يا نيمه هادي استفاده مي‌کنيم.
    امروزه از دستگاه SPM به دليل قابليت‌هاي بالايي که دارد در زمينه‌هاي مختلف خصوصاً در تحقيقات نانوتکنولوژي استفاده مي‌شود از اين ميکروسکوپ بطور وسيع در فيزيک حالت جامد، ساخت و بررسي nanotube صنايع پليمر، متالوژي، بيوفيزيک، علم پزشکي و زيستي استفاده مي‌شود.

     

     

     

     

     

     

    4- اسپکتروفوتومتريSpectrophotometer:
    دستگاهي است که براي بررسي خواص اپتيکي مانند بازتاب، عبور و يا جذب مواد براي طول موج معين بکار برده مي‌شود. دستگاه موجود در مرکز تحقيقات فيزيک پلاسما مدل Cary 500 Scan شرکت Varian يکي از کاملترين دستگاه‌هاي اسپکتروفوتومتر است که قادر به انجام آناليز در طيف وسيع از امواج الکترومغناطيس يعني در محدوده UV-VIS-NIR با طول موجهاي گسترده 175 nm-3300nm مي‌باشد. در اين دستگاه از روش double beam جهت آناليز استفاده مي‌شود.
    براي انجام هر آناليز نظير بررسي بازتاب (Reflection) و يا عبور (Transmission) بر حسب خصوصيات ظاهري و فيزيکي هر نمونه از accessory ( وسيله جانبي) خاصي استفاده مي‌شود.
    مهمترين accessory مورد استفاده در آناليز عبارتند از:
    1) Specular Reflectance Accessory(SRA)
    2) Diffuse Reflectance Accessory(DRA)
    3) Variable Angle Reflectance Accessory
    از دستگاه اسپکتروفوتومتر در زمينه‌هاي مختلف تحقيقات و صنعت مي‌توان استفاده نمود. از جمله: 
    - فيزيک حالت جامد در زمينه قطعات نيمه هادي
    - متالوژي و مواد
    - نساجي
    - سلول‌هاي خورشيدي
    - آينه‌ها وعدسي‌هاي بسيار دقيق

     

     

     

     

     

     

    5- ميکروسکوپ نوري- آناليز تصويري lmage Analyzer
    دستگاهي است که براي گرفتن تصوير دو بعدي از سطح مواد با بزرگنمايي حداکثر 1000 برابر جهت تشخيص و تحليل دانه‌ها، ناخالصي‌ها، پستي وبلندي‌هاي سطح وغيره استفاده مي‌شود.
    ميکروسکوپ نوري از قسمتهاي مخلتفي تشکيل شده است: 
    1- سيستم توليد نور
    2- جمع کننده نور
    3- صافي نور
    4- عدسي شيئي
    5- عدسي چشمي
    در ميکرروسکوپ نوري از دومدل کلي بازتاب نور و يا عبور نور استفاده مي‌شود.
    ميکروسکوپ نوري مرکز مدل LEICA Q 500MC ساخت شرکت Leica Cambridge انگلستان مي‌باشد. اين ميکروسکوپ مجهز به دوربين CCd است و مي‌توان تصوير سطح نمونه را با کيفيت خوب در صفحه مانيتور مشاهده نمود. همچنين نرم افزار اين دستگاه قابليت کارهايي نظير Edit و تحليل تصاوير را براي کاربرد امکان‌پذير مي‌سازد

     

     

     

     

     

     

    6- آزمايشگاه تفنگ الکتروني:
    اين آزمايشگاه به همت و تلاش نيروهاي متخصص داخل مرکز در سال 82 راه‌اندازي شده است. کليه مراحل طراحي و ساخت دستگاه تفنگ الکتروني با کاتد سرد در داخل مرکز تحقيقات فيزيک پلاسما انجام شده است. در حال حاضر مراحل ساخت تفنگ الکتروني کاتد داغ در مرکز تحقيقات فيزيک پلاسما در دست انجام است.

     

     

     

     

     

     

    7- آزمايشگاه کندوپاش(Sputtering)
    اين آزمايشگاه نيز با تلاش تعدادي از دانشجويان کارشناسي ارشد به منظور لايه نشاني مواد مختلف در ابتداي سال 83 طراحي و ساخته شد. در حال حاضر اين دستگاه مراحل بهينه‌سازي خود را مي‌گذراند

     

     

     

     

     

     

    8- کارگاه:
    در کارگاه مرکز تحقيقات فيزيک پلاسما محفظه‌اي 60 ليتري از استيل نگير در حال ساخت است که به منظور انباشت به روش تبخير شيميايي بخار، پلاسماي جريان مستقيم و جريان متناوب و پراکنش طراحي شده است. اين محفظه تا 6-10 ميلي متر جيوه مي‌تواند تخليه شود و داراي پنجره و تعداد متنابهي گذرده براي مصارف متفاوت مي‌باشد. همچنين امکان اتصال چشمه يوني و تفنگ الکتروني به دريچه‌هاي بالا و جانبي آن وجود دارد. محفظه فوق براي ساخت فيلم‌هاي a-Si از SiH4 و DLC و a-C از C3H8 به طريق انباشت از روش پلاسما(AC , DC) به کار گرفته خواهد شد.

     

     

     

     

     

     

    همکاري‌هاي علمي با ساير مؤسسات:
    اين مرکز به منظور تبادل وانتقال تجربه‌هاي علمي و پژوهشي خود قراردادهاي همکاري متعددي را با مراکز تحقيقاتي و پژوهشي داخلي و خارجي منعقد نموده است. مرکز تحقيقات با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي(ژنو): انستيتو تکنولوژي کورچاتوف روسيه؛ انستيتو تکنولوژي انرژي اتمي و مرکز تحقيقات فيزيک دانشگاه نيهون ژاپن؛ مرکز تحقيقات فيزيک نظري تريست، ايتاليا؛ مرکز تحقيقات انستيتو فيزيک پلاسما شهر هيفي چين؛ آکادمي علوم چين- پکن؛ بخش فيزيک دانشگاه يونان وهمچنين با داشگاه‌ها ومراکز علمي و تحقيقاتي داخل کشور نيز همکاري نزديک دارد. اعزام پاياپاي اعضاي هيأت علمي و دانشجويان به صورت دوره‌هاي کوتاه مدت، فرصت‌هاي مطالعاتي وانجام پروژه‌هاي مشترک علمي و تحقيقاتي از جمله فعاليت‌هاي اين مرکز مي‌باشد.

     

     

     

     

     

     

    نويسنده : دانشگاه آزاد اسلامی ، رضا اسدي فرد

    نقل از : نانو تکنولوژی

     

     

     

     

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

    26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

    آخرین مقالات


     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

    General Science Journal

    World Science Database

    Hadronic Journal

    National Research Council Canada

    Journal of Nuclear and Particle Physics

    Scientific Journal of Pure and Applied Science

    Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

    آرشیو موضوعی

    اختر فیزیک

    اجتماعی

    الکترومغناطیس

    بوزونها

    ترمودینامیک

    ذرات زیر اتمی

    زندگی نامه ها

    کامپیوتر و اینترنت

    فیزیک عمومی

    فیزیک کلاسیک

    فلسفه فیزیک

    مکانیک کوانتوم

    فناوری نانو

    نسبیت

    ریسمانها

    سی پی اچ

     فیزیک از آغاز تا امروز

    زندگی نامه

    از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟


     

     


    يکشنبه 1 دي 1392

    22 December, 2013 13:27

    free hit counters

    Copyright © 2013 CPH Theory

    Last modified 12/22/2013