English

Contact us

نظر دهید

تماس با ما

فارسی

Welcome to CPH Theory Siteبه سایت نظریه سی پی اچ خوش آمدید

 

 

نظریه سی پی اچ بر اساس تعمیم سرعت نور از انرژی به ماده بنا شده است.

اخبار

آرشیو مقالات

 

سی پی اچ در ژورنالها

   

 

پرتوهای گاما

 

 

 

 

انفجارهاي ستاره اي؟؟؟

وقتي ما نمودار انرژي آزاد شده از يك انفجار رو بررسي كنيم...ابتدا سير صعودي شديدي داره كه مال همون انفجار ناگهانيه..و بعد نزول ميكنه...مث انجارهاي طبيعي... 
ولي نمودار انرژي دريافتي از يك منبع گاما...سير صعودي ابتدايي انفجار رو داره...و اينكه مقدار امون هم خيلي زياده...خــــــــــــــــــــيلي زياد...اونقد كه به خاطره اون فرمول انرژي انيشتن زير سوال رفت...كه چه ماده اي. ..با چه مقدار ميتو ننه اين قد انرژي آزاد كنه...بعد اين سير نزولي يه خط ممتد ميشه!...يعني نزول ديگه نميكنه...اونم با اون حجم انرژي! 

ستاره هاي پرنور؟ 
فك نكنم...كلا ستاره ها تو اين حد و اندازه ها نيستن!...از سال 91 كه تابشهايي دريافت شد... ديگه به اين نتيجه رسيدن كه از ستاره هاي معمولي آزاد كردن چنين انرژي ساخته نيست.

 

یه توضیح کوتاه در مورد خود گاما

جهان نسبت به اشعه گاما شفاف است و انرژی ان (کوانتای گرما) از انرژی فوتونهای نور مریی بسیار زیادتر است.اشعه گاما در مسیر خود شکست و انکساری ندارد و مسیر مستقیم خود را طی می کند. 

و یه چند تا منبع انتشار: 

اشعه گاما از مناطق برخورد ماده و ضد ماده در فضاهای دور دست سرچشمه میگیره و در تشکیل اشعه کیهانی _شارهای پر انرژی ذرات_ شرکت میکنه.اشعه گاما از شرایط غیر ایستا یعنی حوادثی مثه انفجار ابر نو اخترها(از 188 ابرنواختر فقط 2 مورد + بوده!!!) اما در واقع اشعه گاما بایداز انفجار های بسیار قوی تروپر انرژی تر مثه کوازار ها و کهکشانهای فعال منتشر بشه. 

یه منبع اشعه گامادر صورت فلکی حوا:یه ابر چگال از گاز و غباردور گروهی ازستارگان است. 

منبع دیگه تو سحابی جباره گروهی از ستارگان در حال انبساط هستن. 

از نابودی پی مزون خنثی ذرات کوانتای گاما به وجود میاد. 

منبع دیگر :پولسار ها 

دیگه:از الکترون های پر شتاب .و اینکه گاما دراثر برون جهیدن ماده از یکی از ستارگان مزدوج و سقوط اون روی عضو دیگه که ستاره ای نوترونیست به وجود میاد.

 

انرژی زیادي دارن...و اگر پديده اي ميتونس اين حجم از انرژي در تمام جهات آزاد كنه ...فرمول انيشتن كه باطل ميشد هيچ!...بايد يه فيزيك نوين رو عرضه ميكردن تا بتونه با مقياس و اعداد حاصل كار كنه...به همين دليل نتيجه گرفتن كه اين فوران به صورت متمركز هستش...مث فوران هايي كه از سياهچاله ها ميشه...در اين صورت يعني متمركزش...امكان اينكه منبع اوليه يش حداقل از ميان ستاره ها باشه بوجود مي ياد. 

البته اينكه چند نمونه اونا رو ذكر كنيد...در صورت فلكي حوا: ابر چگال و گروهي از ستاره ها...اكثرا از اين طريقه آزاد ميشن:ستاره هايي كه در ميان زادگاه خودشون با سايز هاي گنده بوجود مي يان(انرژي لازم پس تا حدودي دارن..)...هرچي به ستاره بزرگتر باشه..سريعتر ميسوزه...و يه جورايي خودشون جون مرگ ميكنن (اگي در ابتدا بزرگ باشن...با غول هاي قرمز كه در اواخر زندگي شون متورم ميشن اشتب نشه...) 

وقتي اين سريع سوختن ادامه دادن...در همون زادگاه خودشون(ابر هاي چگال صورت فلكي حوا..!) به اواخر عمر خودشون در كسري از عمر نرمالشون ميرسن...و بعد متورم ميشن!!..ديگه بعد كه به يه فوق ابر(!!extra large) ستاره تبديل شدن...و در اند در خودشون به شدت فرو ميريزن...و اون حجم از ماده به سرعت تبديل به انرژي ميشه...و به دين سان به هيفرنوا تشكبل ميشه ...! 

در رصدي هم كه از تابش مريي اونها !! (شيوشو كه ميدونيد ديگه؟؟) در سال 2001 شد...فاصله معضلي شد!!!...چوم پرتو از فاصله 10ميليارد سال نوري مي اومد...و وقتي پرتويي با اين فاصله مييومد ...قطعا دور تر هم پيدا ميشه( همون طور كه ميدونيد...پيدا كردن منابع گاما آسونه(به وفــــور...ولي پيدا كردن فاصله اونها به ندرت پيش ميياد(شرايط رصدش در واقع..) 

دور تر بودن ...بيش از اين..كه ميگيم حتما هستش...ديگه يعني ميرسه به عصر تاريك!! 

زمانهاي آغازين جهان...زماني كه نور ستارگان هنوز دز جهان نبود!!...

 

 

ماهواره اکتشافی موفق به آشکارسازی یک انفجار بسیار کوتاه مدت موسوم به انفجار اشعه گاما با نام GRB050509B  شد.

این ماهواره در 9 می در حالی به ردیابی این انفجار پرداخت که میلیون ها سال نوری با ما فاصله دارد . این انفجار تنها 03/0 ثانیه به طول انجامید و به صورتی ضعیف از آن تصویر برداری شد . امواج ایکسی که به سرعت پس از انفجار منتشر شد ، معیاری اساسی برای تعین محل انفجار آن محسوب می شد .لازم به ذکر است که تاکنون انفجار ی کوتاه از این نوع و با چنین دقتی محل یابی نشده بود . انفجارهای اشعه گاما ها ) معمولا به دو طریق ایجاد می شوند , بیشتر انفجارهای بلند مدت که از 2 ثانیه تا چند دقیقه ادامه میابند معمولاساده تر از انواع دیگر عامل یابی می شوند . 
 

تصویر تو مطاب بالا نشاندهنده مغزی یک ستاره بسیار داغ و چگال است که در حال رمبش به داخل یک سیاهچاله می باشد که به اواخر عمرشون میرسیدن) .یک دیسک بشدت پر انرژی از ماده ای فوق چگال در اطراف سیاهچاله شکل می گیرد و مسبب ساتع شدن جتهای باریکی از قطبین سیستم با سرعتی کمتر از سرعت نور میشود . شدت ضربه این جت ها اطراف خارجی این رویداد را به کلی پاک می کند .اگر یکی از این جت ها مستقیما بسوی ما بیاید ما آن را یک انفجار اشعه گاما خواهیم پنداشت . این انفجارها اغلب دارای پستاب هایی تأخیردار هستند .این پستاب ها در طول چند ساعت یا چند روز و یا چند هفته تمام فضای اطراف را احاطه میکنند . اینگونه انفجارهای کوتاه بوسیله همسنجی زمان یابی می گردند و می توانند به کوتاهی چندین هزارم ثانیه باشند. پستاب ها معمولا راهنمای مناسبی برای تعیین محل رویداد است ,در نتیجه اخترشناسان شانسی هرچند کوچک برای یافتن منبع انفجار و تحقیق بر آن را دارا خواهند بود. 

راه دیگر نتیجه شدن چنین انفجارهایی وجود دو ستاره نوترونی است.( و یا شاید یک ستاره نوترونی و یک سیاهچاله ) که بصورت ماپیچ پیرامون یکدیگر میگردند سپس در دیسکی بسیار به هم نزدیک شده در اثر رمبش و فروریزش به یک سیاهچاله پگانه تبدیل می شوند.

و حالا جند نکته:...نگفته در چه فاصله ای...همون طور که گفتم رصد تابش کار آسونیه...رصد منیع ...ولی برای تعیین فاصله منیع...از یک پدیده ناشی از تابش این پرتو ها استفاده میکنند.  

نمونه هایی که ذکر کرده ... از نوع کوتاه مدت هستن...پتوهایی هم هستن که تا چندیدن روز و هفته نیز وجود دارن( نمونه های سال 2001). تا اونجایی که من یادم از اینکه حاصل 2 ستاره نوترونی باشن...رد شده...حالا شاید هم.

 

شبیه سازی انفجار (انیمیشن 4MB)

 

شبیه سازی برخورد( انیمیشن 2.7 MB)

 

حالا برای کامل شدن مطالب و رفع شو...شوب...موجود....طریقه اندازه گیری فواصل انفجارها طبق روش های مرسوم(تا 2002) رو بطور خلاصه (فوق خلاصه )میگیم نمونه هاشم بعدا میزارم ..ببینید...(با زیرنویس فارسی+دفترچه راهنما+cd آموزشی و ...که خوبه خوب بفهمید...چطوره؟)!!: 

کلا واسه اندازه گیریه فواصل اجرام مریی ....ار طیف سنجی استفاده میکن...واسه پرتو های گاما اینجوری کاربرد داره که...وقتی این پرتوهای پر انرژی به گازها و ابرهای کیهانی برخورد میکنن...باعث فعال شدن گازها و انجام واکنش هایی میشن که سرانجامشون آزاد شدن نور مریی هست...بعد این رو طیف سنجی میکنن...به همین راحتی...چون اینکه احتمال اینکه پرتوهای گما که به صورت دسته ای و استوانه ای حرکت میکنن...به این مجموعه گازها بخورند...خیلی کم...و ندرت و با دقت زیاد دانشمندا رصد و فاصله شون به دست مییاد...در ضمن در طیف سنجی این پرتو ها همیشه بخش اعظم طیف سرخ رنگ هست که مربوط میشه به فاصله های دور(<یکمیلیارد)..در طیف اجرام هرچه طیف سرخ بیشتر باشه...جرم مورد نظر هم درفاصله دورتری قرار میگیره

منبع: گروه نابغه ها


 

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 

26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

آخرین مقالات


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEIBNITZ'S MONADS & JAVADI'S CPH

General Science Journal

World Science Database

Hadronic Journal

National Research Council Canada

Journal of Nuclear and Particle Physics

Scientific Journal of Pure and Applied Science

Sub quantum space and interactions from photon to fermions and bosons

آرشیو موضوعی

اختر فیزیک

اجتماعی

الکترومغناطیس

بوزونها

ترمودینامیک

ذرات زیر اتمی

زندگی نامه ها

کامپیوتر و اینترنت

فیزیک عمومی

فیزیک کلاسیک

فلسفه فیزیک

مکانیک کوانتوم

فناوری نانو

نسبیت

ریسمانها

سی پی اچ

 فیزیک از آغاز تا امروز

زندگی نامه

از آغاز کودکی به پدیده های فیزیکی و قوانین حاکم بر جهان هستی کنجکاو بودم. از همان زمان دو کمیت زمان و انرژی بیش از همه برایم مبهم بود. می خواستم بدانم ماهیت زمان چیست و ماهیت انرژی چیست؟


 

 


يکشنبه 1 دي 1392

22 December, 2013 13:27

free hit counters

Copyright © 2013 CPH Theory

Last modified 12/22/2013